La Generalitat limitarà «en les properes hores» l'assistència als actes religiosos a un màxim de 100 persones, a més de la restricció ja vigent del 30% de l'aforament, han explicat fonts de l'arquebisbat de Barcelona i de la Conselleria de Justícia, que han precisat que la limitació s'aplicarà encara que la celebració sigui en un espai de grans dimensions.
La missa de la polèmica, amb 600 assistents
La consellera de Justícia, Ester Capella, i l'arquebisbe de Barcelona, el cardenal Joan Josep Omella, s'han reunit aquesta tarda i han «compartit els seus punts de vista en relació amb l'aforament dels actes religiosos, en un ambient de cordialitat» dins de la relació habitual entre la Conselleria i l'arquebisbat, han afirmat fonts de les dues institucions.
La reunió ha tingut lloc tres dies després de la missa de beatificació a la Sagrada Família de Barcelona, que va aplegar unes 600 persones, i que va suscitar crítiques de sectors polítics i culturals, per la qual cosa l'arquebisbat va defensar que s'havien respectat les mesures sanitàries.
Bon dia!
— EsglésiaBarcelona (@esglesiabcn) November 7, 2020
A les 11 h, comença la cerimònia de beatificació de Joan Roig i Diggle a la @sagradafamilia. Serà presidida per @OmellaCardenal.
☝?Ho poden seguir en directe al web diocesà, 8TV, Ràdio Estel i Radio María.
? https://t.co/GDVOdCqQVmpic.twitter.com/2owtXxugKU
?@OmellaCardenal: “Joan Roig i Diggle és un testimoni d’amor a Crist i als germans. És un exemple per a tots nosaltres, però sobretot, per als més joves”. pic.twitter.com/zQKbxAYHGk
— EsglésiaBarcelona (@esglesiabcn) November 7, 2020
Fa pocs minuts, s’ha desplegat la imatge del nou beat Joan Roig i Diggle a la @sagradafamilia.
— EsglésiaBarcelona (@esglesiabcn) November 7, 2020
Donem gràcies a Déu. ?? pic.twitter.com/3ErCve2kPg
Cal intensificar la comunicació entre el Govern i la religió
En la reunió d'aquest dimarts, tots dos han compartit la necessitat de «prendre totes les mesures necessàries per protegir la salut de la ciutadania i, alhora, garantir el dret fonamental a la llibertat religiosa i de culte», i el departament ha explicat al cardenal la restricció que aplicarà el Govern.
La Conselleria i l'arquebisbat de Barcelona han considerat «que cal intensificar la comunicació» entre el Govern i els representants de totes les religions.
Capella i Omella també han expressat el seu desig que la situació sanitària millori «per poder aixecar les restriccions i recuperar la normalitat al més aviat possible».
El Govern no tenia constància de la missa
Tal com es va fer públic ahir, el Govern no sabia que s'havia de produir aquest acte de beatificació que va tenir lloc a la Sagrada Família i que va acollir a més de 600 persones. Va ser Alba Vergés, la consellera de Salut, qui va assegurar en una roda de premsa que, si el departament de Salut hagués tingut coneixement sobre l'esdeveniment, «hauríem pogut actuar abans que es donés».
En aquest sentit, Vergés va destacar que aquesta classe d'actes, en el context de pandèmia en què Catalunya es troba immersa, són «absolutament evitables i ajornables». Per aquest motiu, la consellera de Salut va demanar «exemplaritat» més enllà del que recullin les mesures.