Imatge de l'autopista AP-7 a l'alçada de la Universitat Autònoma el 17 de juliol de 2020

El Govern limita la mobilitat a la comarca des de dilluns i fins l'11 de gener

Hi haurà dues grans excepcions: Catalunya passa a confinament comarcal fins l'11 de gener però es podrà anar a la segona residència

El Govern manté en 6 el nombre de persones que es podran trobar i l'amplia fins a les 10 els dies 24, 25, 26 i 31 de desembre i 1 i 6 de gener, amb un màxim de dues bombolles de convivència. La mobilitat quedarà restringida des d'aquest dilluns i fins a l'11 de gener a l'àmbit comarcal durant tota la setmana, amb l'excepció de si es visiten familiars, es va a una segona residència o un hotel.

També es podrà sortir del perímetre de Catalunya per a trobades familiars. Andorra «s'integra» a l'Alt Urgell i la mobilitat es regirà per les mateixes mesures. El toc de queda es manté entre les 22 h i les 6 matí, amb l'excepció de la nit de Nadal i Cap d'any, que s'allarga fins a la 1 de la matinada, i la nit de Reis, que es fixa a les 23 h.

El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, han explicat aquest divendres, 18 de desembre, que l'Executiu català permetrà les reunions socials de fins a 10 persones i el toc de queda ampliat en les dates assenyalades nadalenques en el marc de les mesures que entraran en vigor el dilluns fins a l'11 de gener per a «frenar el repunt» de la pandèmia de coronavirus.
 

Un Nadal diferent

«Aquesta no serà el Nadal que voldríem, no podrà ser», ha lamentat Aragonès, que ha subratllat fa dies que Catalunya registra un augment dels contagis i del nombre de persones infectades, així com un increment de la velocitat de reproducció del virus (rt) i del risc de rebrot.

Budó ha advocat per mantenir, sempre que sigui possible, les reunions socials a «una bombolla de convivència i prou», una recomanació que ha dit que servirà de protecció atès que segons ella fa falta reduir la mobilitat i la interacció social.