El Govern, inamovible: mantenen el confinament comarcal a Catalunya

Finalment l'executiu català aposta per mantenir el confinament comarcal, deixant enrere altres possibilitats com la mobilitat per vegueries

Ni vegueries ni ampliació del radi de mobilitat. El Govern optarà per mantenir el confinament comarcal a Catalunya. Segons ha avançat avui ‘El Matí de Catalunya Ràdio’, el Procicat apostarà per mantenir el tipus de confinament actual. L’ampliació de la mobilitat és quelcom amb el què s’havia especulat des del passat dilluns, però finalment el Govern decidirà no fer passos més enllà.

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha explicat en aquesta mateixa línia: «S'han de fer passos lents però segurs per no fer marxa enrere». 

La mateixa consellera de Salut, Alba Vergés, va preferir no mullar-se dijous passat, donant a entendre que no podia assegurar al 100% que es fes el canvi. Finalment, doncs, ja hi ha veredicte: la mobilitat no canviarà a Catalunya a partir de dilluns.  

Tot i això, cal esperar encara a l'anunci definitiu i oficial del Govern de la Generalitat a partir d'aquest migdia. 

La Covid-19, a l'alça des d'abans de la Setmana Santa 

També a 'El Matí de Catalunya Ràdio', el conseller d'Interior Miquel Sàmper, ha assegurat  que hi ha un compliment generalitzat de les normes, però que cal ser conseqüents amb unes xifres de la Covid-19 que van a l’alça des de fa una setmana a Catalunya. «La gent ha demostrat una vegada més que ens ha fet cas. Tenim la percepció que la gent incompleix de forma generalitzada i no és així», ha dit.  

A l'espera del veredicte final del Procicat, l'escenari a Catalunya durant les properes dues setmanes quedarà marcat, de nou, pel confinament de tipus comarcal. Cal recordar que la norma s'aplica a partir del dilluns posterior a la reunió del Procicat i, per tant, en aquest cas el confinament s'allargaria fins el proper dilluns, 26 d'abril.  


Comentaris

envia el comentari