El Govern valorarà «microconfinaments» a Lleida si no passa a fase 2

És tracta d'una mesura que es podria aplicar si el dilluns no canviés de fase
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una entrevista el 28 de juliol de 2019.
Salut estudiarà la possibilitat de fer «microconfinaments» a Lleida | ACN

 

La gerent de la regió sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran de la Generalitat, Divina Farreny, ha assegurat aquest dimarts que, en cas que les comarques de la regió de Lleida no passin a la fase 2 de confinament per coronavirus el dilluns dia 8, el seu equip valorarà la possibilitat de plantejar «microconfinaments».

 

«Si el Ministeri no avala la proposta de canvi de fase, ho haurem d'estudiar, és clar que aquí hi ha una zona molt poblada, molt metropolitana, que és Lleida ciutat, i que és molt difícil de microconfinar», ha afirmat Farreny en declaracions a Europa Press.

 

«Ho valorarem, no ho descartem gens, igual que en altres ocasions ha fet la Conselleria, veient la situació, treballant amb el territori molt a fons i comptant amb els diferents intervinents intentant fer el que sigui millor», ha agregat. «Esperem que el Ministeri de Sanitataccepti la nostra candidatura veient com evolucionen els casos», ha assenyalat la gerent de la regió sanitària de Lleida i l'Alt Pirineu i Aran.

 

«Nosaltres no ens comparem amb Barcelona»

Farreny ha evitat comparar la situació de Barcelona amb la de la regió sanitària de Lleida després que la Conselleria de Salut proposés que Barcelona i les regions metropolitanes nord i sud avancin a la fase 2 el dilluns i que condicionés el canvi de fase de Lleida a la progressió dels indicadors dels propers dies mentre pel Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre (Tarragona) i Alt Pirineu i Aran va proposar passar la fase 3.

 

«Nosaltres no ens comparem amb Barcelona, comparem les nostres pròpies situacions i la setmana del 7 al 13 de maig vam tenir 44 casos; del 14 al 20, 123 tres vegades més i la setmana del 21 al 27, 170, hem d'intentar veure com frenem aquesta situació», ha asseverat. També ha mostrat la seva confiança en què aquesta setmana acabi amb una bona evolució tenint en compte que entre el dia 28 i el 31 s'han registrat 70 casos nous.

 

La gerent ha sostingut que la major part dels casos són de transmissió comunitària i insisteix, com ja va fer fa uns dies, en què hi ha una certa relaxació: «Només fa falta sortir al carrer i veure que hi ha gent que va sense mascareta, hi ha relaxació».Comentaris

envia el comentari