ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.546 nous contagis, però el risc de rebrot i la positivitat segueixen baixant

El Govern multarà amb 100 euros aquells que surtin de casa sense dur mascareta

La mesura, que entrarà en vigor aquest dijous, no serà d'obligat compliment quan l'activitat ho faci «incompatible»

Alumnes d'una escola i amb mascareta davant de la seva professora
Estaran exempts de les sancions de 100 euros, activitats incompatibles amb la mascareta com els casals d'estiu o fer esport. |Cedida

El Govern ha anunciat aquest dimecres que aquelles persones majors de sis anys tindran l'obligatorietat de dur mascareta a la via pública, en espais a l'aire lliure o en interiors oberts al públic amb independència de si es pot mantenir la distància física. La mesura, que arriba després dels rebrots de coronavirus que s'han produït a la comarca del Segrià i que han obligat al tancament perimetral, entrarà en vigor aquest mateix dijous i també inclou sancions per aquells que no compleixin.

Durant la compareixença per comunicat aquest acord del Procicat, també s'ha informat que l'incompliment de la mesura se sancionarà amb una multa econòmica de 100 euros. En aquest sentit, les sancions per l'incompliment de la mesura es regularan per la Llei de Salut Pública, malgrat que la consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que la voluntat «no és la sanció» sinó que la ciutadania «sigui conscient de la importància de dur la mascareta».

Excepcions en què no es multarà aquells que no duguin mascareta

Tot i l'obligatorietat per a tots aquells majors de sis anys, el Govern ha explicat que hi haurà excepcions, en què els ciutadans podran no portar la mascareta sense ser multats. En aquest sentit, la norma general, segons ha manifestat la consellera Vergés, és que tothom «surti de casa amb la mascareta posada» i, quan l'activitat ho faci «incompatible», les persones se la poden treure.

És el cas, per exemple, de les activitats en casals d'estiu per a nens, els alumnes que s'examinin de la selectivitat mentre estan asseguts, o per fer esport. Pel que fa a la platja, la consellera de Salut ha destacat la importància d'arribar-hi amb la mascareta però no ha concretat si s'ha de dur o no a la sorra i s'ha remès al 'FAQS' que publicarà Protecció Civil.


Comentaris

envia el comentari