El Govern assegura que la ubicació del centre d'acollida de joves MENA encara no és definitiva

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha recordat que ha de ser l'Ajuntament de Barcelona qui ha de proposar la seu

Els veïns de Sant Martí asseguren que la Generalitat hi vol construir un centre per a MENA
Els veïns de Sant Martí asseguren que la Generalitat hi vol construir un centre per a MENA | Cedida

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, ha assegurat aquest dilluns que la ubicació del centre de primera acollida dels MENA a Barcelona «no està tancada». «Govern i Ajuntament estem absolutament d'acord en la necessitat d'obrir aquest centre, però ha de ser el consistori qui ha de proposar una ubicació definitiva», ha assenyalat el Homrani. «Estem encara en converses amb l'Ajuntament i a l'espera que ens indiqui quin espai creu més adequat.

L'alcaldessa Colau ha dit que es comunicaria aquesta mateixa setmana», ha insistit el conseller, que s'ha reunit prèviament amb els representants d'una trentena de veïns del barri del Besòs que protestaven sorollosament davant la seu del Departament de Treball i Afers Socials, al passeig del Taulat. Els veïns s'oposen a la instal·lació d'aquest centre de primera acollida dels MENA en un solar del barri –a l'avinguda d'Eduard Maristany, al costat de la Torre Telefònica- al·legant problemes d'inseguretat i que hi ha equipaments més necessaris a la zona com «residències d'ancians o guarderies».

El centre d'acollida, «indispensable i necessari»

«El que he fet avui és reunir-me amb els representants d'aquests 30-40 veïns que estaven inquiets i explicar-los en quina situació està el procés i la informació que tenim a hores d'ara», ha manifestat el Homrani. «Hem estat clars i transparents, és la millor manera de fer-ho», ha puntualitzat el conseller de Treball i Afers Socials, que sí que ha volgut deixar clar que l'obertura d'aquest centre de primera acollida dels MENA a Barcelona és «indispensable i necessari». «Tenim una obligació jurídica i moral. I pensem que aquest centre d'atenció immediata, que aquest estiu ha obert provisionalment a Collserola, ha donat molt bons resultats», ha finalitzat el Homrani.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari