Les noves normes pels enterraments a partir de la fase 1 de desescalada

Les restriccions canvien segons l'espai on se celebri l'acte

Home amb flors davant una tomba
Les restriccions canvien segons l'espai on se celebri l'acte | Pixabay

Els enterraments i sales de vetlla es podran celebrar amb un màxim de 15 persones a la fase 1 de desescalada si són a l'aire lliure i de 10 si se celebren en espais tancats, segons l'ordre ministerial publicada en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Segons la nova ordre, que entra en vigor aquest dilluns, «la participació en la comitiva per a l'enterrament o comiat per cremació de la persona morta es restringirà a la fase 1 a un màxim de 15 persones, entre familiars i cercles pròxims, a més de, si és el cas, el ministre de culte o persona assimilada de la confessió respectiva per a la pràctica dels ritus funeraris de comiat del difunt».

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del CatalunyaDiari on comentem entre tots les notícies de Catalunya! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

En tot cas, «s'han de respectar les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries per a la prevenció de la Covid-19, relatives al manteniment d'una distància mínima de seguretat de dos metres i a una higiene de mans adequada».

Diferents restriccions segons l'espai

A més, s'autoritzen les sales de vetlla en tota mena d'instal·lacions, públiques o privades, amb un límit màxim de 15 persones en espais a l'aire lliure i de 10 persones en espais tancats.

Així mateix, es permetrà a la fase 1 l'assistència a llocs de culte sempre que no se superi un terç del seu aforament i que es compleixin les mesures generals d'higiene i distància física establertes per les autoritats sanitàries.

La fase 1 arrencarà aquest dilluns 4 de maig a les illes canàries del Ferro, La Graciosa i la Gomera i de l'illa balear de Formentera, mentre que a la resta del territori espanyol començarà la fase 0. Si es compleixen els indicadors marcats per Sanitat per avançar a la següent fase, aquests podran iniciar la fase 1 el pròxim 11 de maig.


Comentaris

envia el comentari