YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern destinarà 4,3 milions en ajudes a la restauració de la Cerdanya i el Ripollès

També destinarà 300.000 euros als equipaments de lleure d'ambdues comarques

La consellera Meritxell Budó en roda de premsa amb la senyera al darrere
Meritxell Budó ha confirmat les noves ajudes per al Ripollès i la Cerdanya   | Generalitat de Catalunya

El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 4,3 milions d'euros en ajudes al turisme i la restauració de les comarques de la Cerdanya i el Ripollès, afectades pel confinament perimetral imposat per la Generalitat per frenar els contagis de covid-19. Ho ha anunciat la consellera de Presidència en funcions, Meritxell Budó, després de la reunió del Consell Executiu, que també ha establert una línia d'ajudes d'un total de 300.000 euros per als equipaments de lleure d'ambdues comarques –com cases de colònies, albergs de joventut i campaments–, sempre que formin part del registre de la Direcció General de Joventut.

En el cas dels establiments turístics i de restauració, es faran aportacions úniques de 10.000 euros per allotjament i 7.500 euros per empresa explotadora d'habitatge d’ús turístic i per a establiments i activitats d’interès turístic.

La restauració tindrà dret a 3.000 euros i els comerços, agències de viatges i guies turístics podran demanar-ne 1.500, ha informat Budó. Pel que fa als equipaments de lleure de la Cerdanya i el Ripollès, les ajudes seran de 10.000 euros per a cadascun i la previsió és que les rebin «a partir de la segona quinzena del 2021».

Acord entre DC i JxCat per a les eleccions

Paral·lelament, la candidata de JxCat a les eleccions catalanes, Laura Borràs, i el portaveu de Demòcrates de Catalunya, Toni Castellà, han aconseguit un acord per a concórrer junts a les eleccions del 14 de febrer amb l'objectiu de «fer efectiu el mandat de l'1-O perquè Catalunya sigui un estat independent en forma de república».

En roda de premsa telemàtica, Castellà ha explicat que, fruit de l'acord, nou membres de Demòcrates s'incorporaran a la llista de JxCat --6 per Barcelona, i un per Girona, Tarragona i Lleida--, i han establert que Titón Laïlla ocupi el lloc 16 en la candidatura i ell la posició 25, malgrat ser el guanyador de les primàries internes del seu partit.

En les eleccions de 2017, Demòcrates es va presentar amb ERC i va formar part del grup parlamentari, un acord que els republicans van extingir a principis de desembre després d'acusar-los de participar en una reunió «amb col·lectius ultres i identitaris». L'acord entre JxCat i Demòcrates es recull en un document que, sota el títol de 'Lleials a l'1-O.

Activar la declaració d'independència de 2017', exposa que l'objectiu que persegueixen és fer efectiva la constitució de Catalunya com un estat independent en forma de república, que el moviment independentista ha de recuperar l'estratègia guanyadora de l'1-O, i que estan compromesos a treballar per a activar la declaració d'independència.

«Ens reconeixem, i reconeixem a JxCat, com a eines d'alliberament nacional, i volem ser escrupolosament lleials amb el mandat de l'1-O i a no diferir de la seva aplicació sine die», resa el text de l'acord. Segons Borràs, JxCat és un partit independentista que representa un espai de suma i transversalitat, però ha advertit que això ha de practicar-se i només predicar-se, i creu que en el seu partit i en Demòcrates han prioritzat el que els «uneix per a poder avançar inequívocament cap a la independència».

«Som partits nous amb maneres de fer noves. I compartim aquesta fidelitat i lleialtat a l'1-O. L'1-O és sinònim d'unitat, de democràcia i independència. Això ens uneix i ho compartim», ha sostingut.


Comentaris

envia el comentari