YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern obre una nova línia d'ajuts destinada al comerç

S'hi podran acollir els establiments que han patit més les restriccions: els dels centres comercials i galeries i locals de més de 400 metres quadrats

Diverses persones passejant pel centre comercial La Maquinista el 21 de desembre de 2020
Diverses persones passejant pel centre comercial La Maquinista el 21 de desembre de 2020 | ACN

Mentre, de mica en mica, es van relaxant algunes de les mesures restrictives per frenar la pandèmia de la Covid-19, el Govern continua buscant fórmules per ajudar els sectors més afectats per les restriccions. Si en les últimes setmanes s'han destinat paquets d'ajuts a empreses amb treballadors en ERTO o també els autònoms, ara ha estat el torn de les botigues que es troben en centres o galeries comercials i les que tenen una superfície de més de 400 metres quadrats. En total, l'executiu català ha donat aquest paquet de 10 milions d'euros, que permetrà als negocis que compleixin els requisits fer la sol·licitud aquest mateix dimecres.

Aquest tipus d'establiment van veure com el passat 28 de febrer podien reprendre la seva activitat després de mesos de tancament per les mesures anti-Covid-19. Ara, reben una altra bona notícia amb l'arribada d'aquest paquet d'ajudes que els ajudarà a tirar endavant en aquests moments complicats. Aquests 10 milions d'euros representen la segona línia d'ajudes destinada a aquest sector en les darreres setmanes, ja que el gener passat es va subvencionar amb 8.500 euros els establiments situats en centres comercials i locals de més de 400 metres quadrats, que van haver de tancar durant les festes nadalenques. 

Amb aquest nou paquet d'ajudes, de 10 milions d'euros en total, la Generalitat preveu destinar 5.000 per local de comerç no essencial de més de 400 metres quadrats i pels que es troben en centres comercials, segons ha anunciat l'executiu català aquest dimarts. Totes aquelles empreses que ja es van beneficiar a la primera línia d'ajudes, que es va llançar al gener, rebran el nou pagament automàticament. En canvi, les empreses que s'hi vulguin acollir per primera vegada, hauran de presentar la seva sol·licitud a través del Canal Empresa, a partir d'aquest dimecres.

Què es necessita per demanar l'ajuda per primera vegada?

Com hem dit, les empreses que es vulguin acollir a aquest paquet d'ajuts i que no ho van fer al gener passar, hauran de presentar la seva sol·licitud a través del Canal Empresa. Per completar aquesta sol·licitud, serà necessari fer una declaració responsable acreditant que es compleixen tots els requisits previstos i també haurà de presentar una fotografia de l'interior i una altra de l'exterior del local.

Més ajudes, ara a la restauració ubicada en centres comercials

Actualment hi ha un tipus d'establiment que està patint per partida doble les conseqüències de les mesures anti-Covid-19. Es tracta dels negocis de restauració ubicats en centres comercials. Aquests veuen com les restriccions a l'hostaleria i al comerç els afecten per dues bandes i, per tant, es troben en una situació extremadament complicada. Per aquest motiu, el Govern ha establert una ajuda de 7.000 per local per als establiments que compleixin aquestes característiques. 


Comentaris

envia el comentari