El Govern obre la porta a endarrerir el toc de queda «fins a les 23h o les 24h»

El conseller d'Interior també ha reconegut que el confinament nocturn encara estarà vigent uns mesos

Pla curt del conseller d'Interior, Miquel Sàmper, al centre de Barcelona el 23/02/2021
Miquel Sàmper assegura que és conscient de com afecta el toc de queda a la població més jove. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest divendres que, a parer seu, «la mesura més eficaç» és el toc de queda, alhora que ha avançat que aquesta restricció «es pot allargar uns quants mesos». Ho ha dit en una entrevista al programa 'El Món a RAC 1', en què ha afegit que el Govern es planteja allargant l'inici del confinament nocturn «fins a les 23h o les 24h». En aquest sentit, Sàmper ha dit que és conscient de com afecta aquesta restricció, especialment, a la població més jove. Cal recordar que des del passat mes d'octubre, el toc de queda a Catalunya s'allarga de de les deu de la nit a les sis del matí.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En la mateixa entrevista, el conseller d'Interior ha dit que el compliment de les mesures establertes per evitar contagis per la Covid-19 d'aquest cap de setmana serà «una prova» perquè encara «no està decidit» què es podrà fer per Setmana Santa. Sàmper ha exposat que «dilluns, dimarts i dimecres vinents el Procicat començarà a valorar quina és la resolució següent, si de pròrroga de l'actual, si de millora pel que fa a més aire o si d'empitjorament».

«És impossible tenir un mosso a cada cantonada»

Sobre aquest primer cap de setmana sense confinament comarcal, Sàmper també ha insistit que la limitació és a una sola bombolla, i que a partir del dia 26 de març els grups permesos passaran de les sis persones actuals a quatre. El conseller ha reconegut que «és impossible tenir un mosso a cada cantonada», motiu pel qual ha demanat «corresponsabilitat" a la població. En relació amb la Setmana Santa, ha advertit que «hem posat l’aire i no voldríem tancar l’aire, però la resolució pot variar si els índexs fossin negatius».

Les descàrregues del certificat d'autoresponsabilitat han passat de les 80.000 amb el confinament municipal a les 40.000 amb el confinament comarcal, i en aquests moments estan al voltant de les 15.000, ha explicat el conseller. Sobre qüestió, Sàmper ha dit que si bé el document «no és obligatori» sí que «facilita la feina» als cossos policials. En aquest sentit, ha recordat que també cal acreditar la bombolla, que es pot fer amb un certificat de convivència, els DNI o el llibre de família.


Comentaris

envia el comentari