El Govern ofereix un augment de sou als Mossos d’Esquadra

Interior els ha proposat un increment del 32% de l’hora extra i 300 euros més a l’any per tal d’equiparar-los amb els Bombers

El Govern ha fet una proposta als Mossos d'Esquadra per equiparar el seu sou al dels Bombers
El Govern ha fet una proposta als Mossos d'Esquadra per equiparar el seu sou al dels Bombers | CatalunyaDiari.cat

Bones notícies per als Mossos d’Esquadra. Finalment el Govern ha cedit en part davant les reivindicacions laborals que han exigit en els darrers dies i els ofereix un augment del 32% en el preu de l’hora extra, a més d’altres millores. Tanmateix els sindicats han afirmat que, tot i ser un pas endavant, aquestes solucions encara estan molt lluny de l’equiparació «real» del seu sou amb els dels Bombers.

Aquest passat dijous 13 de desembre, els representants dels Mossos d’Esquadra es van reunir amb el departament d’Interior i el d’Economia per arribar a un acord i així desbloquejar la situació en què es troben actualment. No obstant això, es van tancar a l’edifici perquè l’administració va decidir trencar les negociacions i per reafirmar les protestes contra els incompliments per part del Govern.

Augment de 300 euros al mes

L’endemà de la reunió, però, els mateixos sindicats policials han fet pública l’oferta que els han fet des del Govern després de tornar a asseure’s i continuar les negociacions. Una millora que, a més de l’augment de l’hora extra, també inclou un complement de sou extraordinari temporal i voluntari de 128,71 euros bruts mensuals en 14 pagues, a canvi de treballar 96 hores més a l’any. Així com 300 euros bruts anuals per tal d’equiparar els sous dels Mossos d’Esquadra amb el dels Bombers.

A més, la proposta que ha presentat el departament d’Interior també ha inclòs recuperar les 68 hores anuals d’assumptes personals. Per la seva part, els sindicats creuen que aquesta oferta és un pas endavant, tot i que han lamentat que així «no es resol el problema de l'equiparació real» amb els Bombers, ja que un de l’escala C-14 guanya 1.500 euros bruts anuals més que un mosso de categoria similar. Per tant han alertat que «les posicions continuen molt allunyades».

Finalment, els representants dels Mossos han assegurat que el preu de l’hora extra, «tot i ser una pujada considerable», no és suficient, ja que aquest s’ha d’actualitzar amb l’IPC, Índex de Preus de Consum, que està congelat des de «fa anys» i realment la pujada hauria de ser «d’un 38% com a mínim». Per això els sindicats continuaran amb les negociacions per tal d’aconseguir totes les millores necessàries que demanen els Mossos d’Esquadra.


Comentaris

envia el comentari