Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pere Aragonès

El Govern, en perill: la crisi entre ERC i Junts podria fer-ho saltar tot pels aires

Pere Aragonès ha convocat una reunió d'urgència per abordar la crisi de confiança: la situació és «greu»

El Govern de la Generalitat està en crisi arran de la qüestió de confiança plantejada per Junts al president del Govern, Pere Aragonès. D'aquesta manera, Aragonès s'ha vist obligat a suspendre tota la seva agenda pública i a convocar una reunió d'urgència per abordar la gravetat de la situació.

El president del Govern, Pere Aragonès, i el secretari general de Junts, Jordi Turull, estan reunits en aquests moments al Palau de la Generalitat de Catalunya aquest dimecres al vespre després del Consell Executiu extraordinari per abordar la crisi interna, segons ha pogut saber l'ACN.

La trobada segueix a un Consell Executiu extraordinari aquesta tarda que s'ha allargat dues hores i on Aragonès ha preguntat a cadascun dels consellers i conselleres de Junts si coneixien la proposta del grup parlamentari de posar la qüestió de confiança damunt la taula i si hi estan d'acord o no, segons expliquen fonts de la Presidència.

En paral·lel, la presidenta de Junts, Laura Borràs, està reunida amb els seus diputats i a dos quarts de vuit està prevista una reunió de l'executiva del partit. A més, el president del Govern, Pere Aragonès, té previst comparèixer aquest dimecres al Palau de la Generalitat de Catalunya, segons indiquen des de Presidència.

Una reunió d'urgència

El cap de Govern ha citat aquest dimecres a les 17 hores els seus consellers i conselleres per abordar la crisi oberta després de la qüestió de confiança que va proposar ahir Junts durant el debat de política general al Parlament. El cap de l'executiu exigeix respecte institucional.

Al seu torn, el vicepresident, Jordi Puigneró, i els consellers de Junts han arribat plegats a Palau pocs minuts abans de les 17 hores. Abans s'han reunit durant un dinar, amb Laura Borràs, Jordi Turull, Albert Batet i Josep Rius, que ha servit per preparar el Consell Executiu.

Fonts de la Presidència han explicat que, durant la reunió, Aragonès ha defensat el Govern i les institucions. Tant Aragonès com ERC insisteixen que Junts ha de prendre una decisió: o son Govern o bé oposició.

Per la seva banda, des de la formació de Borràs i Turull afirmen que els seus representants al Govern mantindran la seva posició i defensaran la qüestió de confiança que va proposar ahir Batet.