La Generalitat estudiarà l'encaix del projecte d'Idiada dins el pla del Logis Penedès

Damià Calvet manté que el Logis és un projecte clau que va lligat al corredor del mediterrani

La Generalitat de Catalunya estudiarà l'encaix del projecte que ha ofert Applus Idiada per ubicar-se als terrenys planificats pel Logis Penedès. Així ho ha afirmat el conseller de Territori, Damià Calvet, aquest dimecres al migdia després de la reunió de la Taula del Siurana-Riudecanyes. Calvet ha apuntat que el Govern està pendent «de conèixer tots els detalls de la proposta», però que es treballa «amb la flexibilitat suficient per introduir projectes que sumin i que signifiquin inversions el més ràpidament possible».

Calvet ha afegit que caldrà veure si la proposta «encaixa en els usos previstos en aquest àmbit o cal fer alguna modificació de la planificació territorial i urbanística», abans de «posar calendaris i preus». «Si és possible, el tirarem endavant», ha assegurat el conseller, que tot i això no s'ha referit al projecte d'Idiada com una alternativa al Logis Penedès, sinó com un afegit.

El Logis Penedés, terminal ferroviària del Corredor Mediterrani

El conseller de Territori, de fet, ha volgut recordar que la Generalitat segueix treballant amb una planificació on el Logis Penedès és un element important.  En aquest sentit, ha assegurat que els «usos previstos al Logis Penedès no són menors», i que van lligats al desenvolupament del Corredor del Mediterrani a Catalunya. «A nosaltres com a país ens interessa no tant un corredor que passi, com un corredor que connecti la nostra economia amb el món, encaixant amb els principals nodes de producció i distribució de mercaderies», segons Calvet.

Aquests nodes serien el Port de Tarragona, el Port de Barcelona i les terminals ferroviàries, «nusos on s'hi concentren empreses logístiques i es pot fer traspàs de mercaderies». Calvet ha recordat que «fa anys que la Generalitat té definides les quatre terminals ferroviàries que necessita el país, que són el Logis Penedès, el Port de Barcelona, la Llagosta i el Logis Empordà». Aquesta és la planificació que la Generalitat vol seguir «tirant endavant», independentment de les noves propostes que puguin arribar.