Diversos militars de l'exèrcit espanyol construint un hospital de campanya

El Govern rebutja el suport dels rastrejadors de l'èxercit espanyol

Catalunya continua registrant centenars de contagis

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, rebutja el suport dels rastrejadors de l’exèrcit espanyol per controlar els contagis de coronavirus a Catalunya. Budó ho ha dit en una entrevista a RNE, on ha indicat que la mesura, anunciada aquest dimarts pel president del govern espanyolPedro Sánchez, és només una mesura per les comunitats autònomes que ho necessiten.

La portaveu del govern català creu que Catalunya no necessita aquesta ajuda i ho argumenta assegurant que «nosaltres des de Salut ja hem incrementat els equips». D’altra banda, ha criticat que la xifra de rastrejadors, uns 2.000, «no és una quantitat molt elevada» per repartir entre totes les regions.

Pel que fa a la possibilitat que les comunitats autònomes puguin decretar el seu estat d’alarma particular, Budó ha assenyalat que el Govern espera conèixer «tots els detalls de la proposta» per «estudiar-la de forma detinguda».

 

Catalunya suma gairebé 900 nous casos de coronavirus

El Departament de Salut ha notificat 866 nous casos de coronavirus aquest dimecres, 26 d'agost. La xifra total d'infectats a Catalunya s'eleva ara a 124.068 contagis des de l'inici de la pandèmia. Pel que fa a les defuncions, des de l'inici de la pandèmia han mort 12.972 persones, 13 més respecte a l'últim balanç. D'aquestes, 7.139 han mort en centres hospitalaris o sociosanitaris, 4.131 en residències, 823 en domicilis i 879 no es poden classificar per falta d'informació.

La dada positiva és que el risc de rebrot, però, frena el seu creixement en les últimes 24 hores, amb un increment de només 0,3 punts, tot i que continua sent alt, 186,88 punts —prop de 20 punts per sobre del registrat la setmana del 9 al 15 d'agost—. Cal destacar també que el nombre de pacients ingressats disminueix per segon dia consecutiu.

Segons les darreres dades, Catalunya suma 662 persones hospitalitzades (tres menys), de les quals 136 estan a l'UCI (dues menys).Pel que fa a la taxa de reproducció del virus (Rt), es manté per sobre d'1, concretament a 1,12. Això vol dir que, de mitjana, una persona infectada pot transmetre el virus a 1,12 persones (per frenar la propagació de la covid-19, la Rt s'ha de situar per sota d'1). Entre els dies 2 i 8 d'agost, la Rt a Catalunya era exactament d'1, mentre que durant la setmana del 9 al 15 d'agost va créixer fins a 1,08.