El Govern rectifica després del caos: Noves subvencions per autònoms amb un nou mètode abans de 2021

Al seu torn, el Sindicat dels Autònoms continua els tràmits per a la seva constitució

Dues persones treballen en un coworking a Barcelona.
Hi haurà nous ajuts per a autònoms abans d'acabar l'any. | ACN

El Govern ha aprovat mitjançant un decret llei la creació d'un registre d'autònoms per gestionar amb més agilitat les ajudes a aquest col·lectiu perjudicat per l'impacte de la pandèmia de la covid-19 i simplificar-ne els tràmits. El registre s'activarà en els propers dies i es tractarà d'un procediment «excepcional» per quan hi hagi ajuts extraordinaris per situació d'emergència i el nombre de beneficiaris pugui ser molt elevat. En la roda de premsa posterior al Consell de Govern la portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha insistit que l'objectiu és que el nou sistema sigui «àgil i fàcil» i espera que la primera línia d'ajuts estigui disponible abans de finals d'any.

Una inscripció prèvia per obtenir els nous ajuts

Segons ha explicat la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, el canal d'inscripció es canalitzarà a través del Departament de Treball, Afers Social i Família en el transcurs dels propers dies. A més, ha detallat que abans de publicar una convocatòria d'ajuts, s'incorporarà el tràmit d'inscripció prèvia i es podrà dimensionar «amb més garanties l'univers dels possibles beneficiaris i simplificació dels tràmits».

El decret també inclou una bonificació del 100% de l'Impost sobre Transmissions Patrimonials i els Actes Jurídics Documentals entre l'1 de gener d'aquest any i el 31 de desembre del 2021 als establiments de restauració a all via pública i per a la venda ambulant.

El Sindicat dels Autònoms inicia els tràmits de constitució

L'anterior remesa d'ajudes a autònoms, que va servir per 'sembrar' el caos entre el col·lectiu: només 20 MEUR de dotació, a raó de 2.000 euros per autònom, i per tant arribant a tan sols 10.000 professionals per compte propi, menys del 2% del total de 550.000 que hi ha a tot Catalunya. A més, uns diners repartits per ordre d'arribada, sense atendre criteris d'equitat, i a través d'un web que va col·lapsar-se durant bona part del termini de sol·licituds.

D'aquella indignació en va néixer l'embrió de l'Associació Sindicat dels Autònoms, que en els darrers dies ha iniciat els tràmits de constitució i que ja s'està organitzant en comissions per esdevenir el primer 'lobby' laboral que defensi, en exclusiva, els interessos dels professionals per compte propi.


Comentaris

envia el comentari