El Govern espanyol busca reduir la factura de la llum un 20%

La flexibilització de la potència contractada i la transparència en el consum podrien abaratir el preu del servei
Buscan reducir en un 20% la factura de la luz
El Govern espanyol busca reduir en un 20% la factura de la llum | CatalunyaDiari.cat

El Govern espanyol està disposat que la factura de la llum es redueixi i per això ja està pensant en diverses propostes per abaratir el cost de l'electricitat. L'últim punt que s'està estudiant en la de rebaixar la factura en un 20% per tots els ciutadans. L'Associació del Sector de les Indústries i l'Energia considera que la mesura proposada podria abaratir els preus entre un 15% i un 25%.

 

En aquest sentit es buscarà reduir els costos amb la flexibilització dels trams de potència contractada que actualment no poden ser escollits. Entre totes les alternatives pensades pel Govern de Pedro Sánchez està pensada per aconseguir abaratir el procés de comercialització.

Abaratir la llum fins a un 25%

«Només reduint el terme de potència, per exemple de 4,6 kW a 3,4 kW s'aconseguiria un 25%», ha explicat el president de l'Associació del Sector de les Indústries i l'Energia, José María de la Fuente. Seria una mesura per ajudar als ciutadans a alleugerar la factura de la llum, que mes rere mes va experimentant un augment.

 

El mencionat organisme considera que amb la flexibilització dels trams de potència contractada permetria una notable modificació dels rebuts de l'electricitat, que suposaria un gran canvi a la factura final de la llum.

Evitar reclamacions dels consumidors

José María de la Fuente destaca la importància que els ciutadans aconsegueixin una major «transparència» en la facturació. En aquest sentit, el Govern espanyol vol implementar una mesura que permetrà aclarir a tothom el procés de comercialització de l'electricitat. Això s'aconseguiria disminuint els fraus i abusos d'alguns consumidors, a més d'obligar a les companyies a informar clarament sobre tots els canvis en el consum de cada usuari.

 

«Des d'Agremia valorem molt positivament aquestes iniciatives en la mesura en què qualsevol acció que contribueixi a la transparència del mercat redundarà en la millora de la confiança dels consumidors», ha seguit dient José María de la Fuente. A més, veu una bona opció que es redueixi en un 20% la factura per tal de reduir les reclamacions dels consumidors.