Els taxistes proposen col·lapsar els accessos a Barcelona aquest dilluns

El Govern reforçarà del transport públic davant el «trasbals greu» de la vaga de taxistes

Els taxistes, durant una jornada de protesta a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Està previst que dilluns 21 de gener els taxistes col·lapsin algunes entrades i accessos a la ciutat de Barcelona, principalment aquells que vénen de fora. Es podrien tallar diversos punts d’entrada amb marxes lentes de vehicles del gremi que posteriorment es reuniran per realitzar diverses accions de protesta a plaça Catalunya, al voltant de les 9.30 hores del matí

També es realitzarien talls de trànsit en alguns punts de la capital catalana. Cal destacar que és probable que tant als accessos a Barcelona com a diversos punts de la ciutat es generin retencions a causa de les protestes del gremi de taxistes aquest dilluns 21 de gener, a més dels talls de circulació i marxes lentes. Per altra banda, els taxistes de Barcelona no tenen previst moure els seus vehicles de la Gran Via, on porten estacionats diversos dies.

El conseller Calvet diu que será «trasbals greu de mobilitat»

El conseller de Territori, Damià Calvet, en roda de premsa a la seu del departament després del Consell del Taxi | CatalunyaDiari.cat

 

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha explicat que el Govern ja treballa per reforçar el transport públic de Barcelona a partir de dilluns 21 de gener per la vaga indefinida de taxistes que es manté a la Gran Via. En una entrevista a Rac1, el conseller ha assegurat que l'executiu vol estar preparat davant el que considera un «trasbals greu de mobilitat».

Calvet s'ha mostrat «decebut» per la decisió dels taxistes de rebutjar l'oferta del Govern d'ampliar el termini de 15 minuts de prereserva per a les VTC. També ha demanat a l'alcaldessa de l'ajuntament de Barcelona, Ada Colau, que deixi d'amagar-se darrere la Generalitat i «es mulli» fixant un temps de preserva.

La vaga de taxistes és un «trasbals greu de mobilitat»

Calvet s'ha mostrat decebut i ha defensat que el Govern va fer ahir dissabte un «esforç» oferint una forquilla d'interval de temps per a la preserva de les VTC. Amb aquesta proposta, rebutjada dissabte 19 de gener pels taxistes en assemblea, es deixava en mans dels ajuntaments poder afegir més temps mínim.

Imatge de taxis amb el cartell d'ocupat però aturats a l'estació de Sants amb motiu de la vaga | CatalunyaDiari.cat

 

Calvet ha lamentat que els taxistes hagin estat «intransigents» i que no es moguin davant la nova proposta del Govern. Així mateix, ha avisat que com que no han complert la condició imprescindible d'abandonar la vaga indefinida, l'executiu català segueix amb la idea inicial del seu projecte.

Reforç de transport públic

El conseller no ha concretat les mesures que es prendran per reforçar el transport públic però ha apuntat al Metro, als Ferrocarrils de la Generalitat, als autobusos, així com als accessos als hospitals. L'objectiu, segons el conseller, és que els ciutadans puguin desenvolupar una «activitat normal».

Per al conseller, la percepció dels ciutadans és que el sector del taxi és «un pèl xantatgista i violent» i ha considerat que això els resta. Així mateix, ha defensat que la regulació del sector és una oportunitat per als taxistes per «posar-se al dia».

Taxistes d'arreu de Catalunya se sumen a la vaga

Els taxistes de Terrassa, Sabadell, Mataró, Tarragona, Terres de l'Ebre, Granollers, Lleida, Sitges i del Pirineu se sumen a la vaga indefinida dels de Barcelona, segons ha informat el Sindicat del Taxi de Catalunya (Stac) a través del seu Facebook.

Des del sindicat fan una crida a tots els taxistes de Catalunya a solidaritzar-se i donar suport als taxistes de Barcelona. Stac defensa davant les administracions la necessitat de fixar un temps de precontractació per a les VTC per poder diferenciar clarament aquests vehicles dels taxis. Segons el sindicat, la proposta de Govern «no és suficient ni clara» i conclou que es tracta de la «supervivència» del sector.


Comentaris

envia el comentari