Televisió

L'anunci que ja no veuràs més durant l'estat d'alarma a la teva televisió

La nova mesura aprovada en el Consell de Ministres d'avui pretén protegir els consumidors durant el confinament

L'Estat d'alarma que vivim al nostre país per causa del coronavirus no només és latent en televisió a través dels programes d'actualitat, sinó també a través de la publicitat. I no només parlem dels anuncis del Ministeri de Sanitat que ens aconsellen mesures de protecció ni dels espots d'empreses privades que animen a quedar-nos a casa.

La situació de l'Estat d'alarma serà visible a la televisió a partir de demà a causa de l'absència de certs anuncis que habitualment copen els espais publicitaris. Es tracta dels anuncis de les cases d'apostes en línia, que no es poden emetre a través de cap mitjà de comunicació ni públic ni personal: Televisió, ràdio, premsa escrita o digital, xarxes socials o fins i tot correus electrònics.

No obstant això, la prohibició inclou una excepció en el tram horari comprès entre la 1 i les 5 de la matinada amb l'objectiu de garantir la protecció del consumidor sense comprometre massa els ingressos publicitaris dels mitjans.

Evitar que les cases d'apostes facin negoci

El Consell de Ministres acaba d'aprovar aquesta mesura que, previsiblement serà aprovada aquest dimecres al BOE, per evitar que «les cases d'apostes facin negoci amb la preocupació i l'ansietat de la gent». De fet, el govern ha prohibit terminantment que els anuncis de les cases d'apostes facin referència a l'estat d'alarma i a la COVID-19 o que utilitzin aquests elements com una excusa per incitar al joc. També queden prohibides les ofertes de bons, promocions i regals que tinguin com a objectiu la captació o fidelització de clients. Unes mesures que es mantindran vigents durant tot l'estat d'alarma.

El vicepresident de Drets Socials,Pablo Iglesias, ha defensat la posada en marxa d'aquestes mesures de restricció perquè «en un context de confinament es fa més necessari protegir les persones que tenen problemes amb el joc».

Aquesta mesura s'inclou dins d'un paquet de mesures del que denominen com a segon decret d'escut social i és un avançament de la regulació més àmplia que el nou ministre de Consum,Alberto Garzón, prepara per regular el sector de les apostes.