Diverses persones en una discoteca passant-ho bé i uns auriculars en primer pla

El Govern es reuneix aquest divendres amb l'oci nocturn per estudiar la reobertura

Carmen Cabezas no descarta que les discoteques i bars musicals puguin obrir per Sant Joan

El govern espanyol va decidir aquest dimecres fer marxa enrere en les restriccions a l'oci nocturn, deixant en mans de les comunitats autònomes la decisió sobre la reobertura del sector. Així, en el cas de Catalunya, serà la Generalitat la que prendrà les decisions. En aquest sentit, el Govern es reunirà aquest divendres amb el sector de l'oci nocturn per parlar sobre el procés de reobertura.

La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que «l'oci nocturn ha patit i d'alguna manera necessita poder obrir. Estem valorant la situació i aquest divendres tenim reunió per tractar les mesures adequades per obrir pròximament». Cabezas ha dit que la reobertura arribarà en les pròximes setmanes i no ha descartat que pugui ser abans de Sant Joan.

En aquest sentit, l'evolució epidemiològica serà la que marcarà el pas de la represa de l'activitat d'un sector que està tancat des del passat mes d'agost.

FECASARM celebra que la Generalitat tingui la darrera paraula sobre la reobertura

Després de la decisió del govern espanyol, la patronal catalana de l'oci nocturn, FECASARM, ha celebrat que el Consell Interterritorial de Salut hagi traslladat a les comunitats autònomes l'última paraula sobre la desescalada en el sector. En aquest sentit, la patronal ha demanat al Govern «valentia i confiança en els empresaris».

FECASARM ha explicat que s'ha fixat com a prioritat una reobertura immediata dels locals i espera que el Govern dicti una resolució com més aviat millor «amb unes condicions que facin mínimament rendibles les activitats i que no desnaturalitzin o buidin de contingut les seves activitats».

Aquesta petició inclouria que les discoteques puguin obrir més enllà de les tres de la matinada, que es permeti fer ús de la pista de ball i que les restriccions es vagin revisant cada setmana o cada 15 dies en funció de l'evolució de la situació sanitària.