Ricky Rubio disputant un partit amb els Phoenix Suns

El Govern i Ricky Rubio promouen la distribució de 2.500 llibres a menors tutelats

Els llibres s'han fet arribar als centres de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) per promoure l'hàbit de la lectura

La Conselleria de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat i The Ricky Rubio Foundation promouen la distribució de 2.500 llibres per als menors tutelats pel govern català, amb la col·laboració de Grup Enciclopèdia, davant la situació de confinament pel coronavirus.

The Ricky Rubio Foundation ha gestionat l'adquisició i distribució d'un estoc de 2.500 llibres de lectura i entreteniment nous, destinats a un ampli ventall de lectors infantils i juvenils fins als 18 anys, ha informat aquest dilluns el departament en un comunicat.

El departament ha assenyalat que la necessitat de disposar de literatura infantil i juvenil s'ha fet més necessària a conseqüència de les actuals circumstàncies i, mentre que no es produeixi un desconfinament, s'ha acordat fer arribar aquests llibres als centres de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) per promoure l'hàbit de la lectura.

El Homrani i Ricky Rubio es feliciten per la iniciativa

El conseller Chakir El Homrani ha afirmat que és una iniciativa que suma, que evidencia que la col·laboració és una «eina molt poderosa» en aquesta situació excepcional i una mesura per aficionar a la lectura a aquests menors.

The Ricky Rubio Foundation ha destacat la col·laboració del Grup Encicloèdia per a la donació, i el jugador de l'NBA ha assenyalat que la iniciativa és «molt interessant i encertada» perquè millora el confinament d'aquests joves. La DGAIA ja ha iniciat el repartiment dels llibres i ha planificat com fer-los circular amb totes les mesures d'higiene i prevenció.