El Govern preveu que el toc de queda «ens acompanyarà molt temps»

La mesura, que va entrar en vigor el passat 25 d'octubre, té vigència fins al pròxim 23 de novembre

Control de Mossos a Barcelona en les primeres hores de confinament perimetral l'octubre de 2020
Els Mossos i les policies locals controlen el compliment del toc de queda nocturn. | Mossos d'Esquadra

El toc de queda estarà vigent a Catalunya durant molt de temps. Així ho ha assegurat el conseller d'Interior de la Generalitat, Miquel Sàmper, durant la roda de premsa posterior a la reunió del Procicat, en què s'ha aprovat prorrogar les restriccions vigents durant deu dies més.

En la seva intervenció, Sàmper ha assenyalat que el toc de queda «afecta relativament poc a les persones, no afecta com altres restriccions, i ens hem de començar a acostumar que ha arribat per quedar-se bastant temps. No sabem si fins al final de la pandèmia, fins que estigui controlada o no, però si més no durant molt temps».

Sobre el confinament perimetral municipal, el conseller d'Interior ha avançat que «podem ampliar-lo a espais més amplis, com comarques, regions sanitàries —com en la primera onada— o províncies, però són qüestions que anirem decidint segons com evolucioni la incidència sanitària».

Prohibició de sortir de casa entre les deu de la nit i les sis del matí

La mesura, que va entrar en vigor el passat 25 d'octubre i que de moment estarà vigent fins al pròxim 23 de novembre, suposa la prohibició de sortir de casa entre les deu de la nit i les sis del matí, excepte per desplaçaments essencials per motius laborals, sanitaris, cura de gent gran, nens i persones dependents, així com causa de força major.

Així mateix, fora d'aquest horari també està permès tornar a casa des de centres educatius o per recollir menjar en restaurants que ofereixin servei a domicili, que poden prestar fins a les 11 de la nit. També es pot tornar d'activitats culturals, si bé ara estan suspeses per una altra resolució. També es permet la circulació dels vehicles per carreteres que transcorrin per Catalunya sempre que tingui origen i destí fora del territori. La circulació del transport de mercaderies està permesa sempre.

Una de les excepcions que preveu el decret és que la possibilitat de poder passejar animals de companyia entre les quatre i les sis de la matinada, durant el temps imprescindible i de manera individual.


Comentaris

envia el comentari