Pere Aragonès assegura que «els consumidors són lliures de triar»

El govern de Vilanova i la Geltrú demana a Aragonès que disminueixi el peatge del Garraf

Olga Arnau, alcaldessa de Vilanova, creu que és un «maltractament» tenir un dels peatges més cars del territori

El govern de Vilanova i la Geltrú ha demanat al vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, que el Govern  redueixi el preu del peatge del Garraf de la C-32, en el marc d'una reunió de treball celebrada aquest dimarts al vespre. Aragonès s’ha compromès a treballar les qüestions que els regidors li han fet arribar.

El govern tripartit format per Esquerra Republicana, Junts per Vilanova i Capgirem Vilanova-CUP considera «un maltractament» respecte d’altres poblacions  tenir un dels peatges més cars  de Catalunya. En matèria de mobilitat també han sol·licitat que el govern de la Generalitat pressioni Adif pel manteniment de les línies de Rodalies.

L’executiu vilanoví ha traslladat al vicepresident Aragonès la problemàtica que suposa per la comarca l’elevat preu d’aquest peatge i ha demanat «un tracte equitatiu i igual a tot Catalunya». En matèria de mobilitat també han exposat la necessitat de revisar la tarifació per zones en el transport públic.

En la reunió de treball entre el vicepresident Aragonès i el govern municipal els regidors també han sol·licitat que es derogui el decret que obliga una patrulla de Mossos d’Esquadra fer tasques de vigilància durant 24 hores a les portes dels jutjats. L’alcaldessa Olga Arnau ha argumentat que a la ciutat «hi ha una manca d’efectius i la Policia Local ha d’assumir serveis que són competència dels Mossos». Pel que fa a la demanda d’equipaments, el govern tripartit ha tornat a insistir a la Generalitat que posi en marxa la construcció del nou hospital  que ha de gestionar el nou Consorci Sanitari del Garraf i l’Alt Penedès i que s’ha d’ubicar a Vilanova i la Geltrú.

Protesta contra la 'Llei Aragonès'

Paral·lelament a la trobada, aprofitant la visita d’Aragonès a Vilanova, una  trentena de persones ha improvisat una protesta en contra de l’anomenada Llei Aragonès. Els manifestants s’han concentrat a la porta de l’ajuntament tot i que no han coincidit amb el vicepresident del Govern ja que aquest no ha entrat per la porta principal. Tot i això, els regidors de la CUP, que formen part del govern vilanoví, han aprofitat la reunió per  lliurar a Aragonès el manifest que s’ha llegit i que demana una «revisió de la llei»  ja que la consideren «una eina per privatitzar els serveis socials».

També et pot interessar...