El gran problema d'uns veïns catalans: creuar el carrer és canviar de província

Un dels carrers del poble està dividit entre les províncies de Tarragona i Barcelona

Imatge del carrer de les Dues Províncies, a Bellvei i Castellet i la Gornal; a l'esquerra la de Tarragona, a la dreta la de Barcelona
El carrer de les Dues Províncies està entre les Bellvei i Castellet i la Gornal | ACN

Encara hi ha moltes coses que es desconeixen sobre la manera com es farà el desconfinament al país, però la proposta del govern espanyol d'usar les províncies com a unitat territorial pot comportar situacions ben curioses en alguns llocs, especialment si el ritme de desescalada és diferent. Això passa al poble de Bellvei, on un carrer del seu nucli principal té una vorera que pertany a la província de Tarragona, i l'altra que ja forma part de Castellet i la Gornal, a la província de Barcelona

El pla marcat pel govern espanyol significaria que els veïns del carrer de les Dues Províncies no podrien ni creuar la vorera. A l'hora de la veritat, cap dels veïns del carrer creu que això suposarà cap problema per fer vida normal, però tot i això, des del consistori parlaran amb instàncies superiors per evitar sorpreses. 

«Si hem de fer una petició, la farem, per tal que les restriccions no siguin vigents per les particularitats que tenim», ha apuntat l'alcalde de Bellvei, Gerard Colet, que ha afegit que també parlaran amb els Mossos d'Esquadra.

«Una ximpleria molt grossa»

Pels veïns, tot plegat és «una ximpleria molt grossa». «Els de la Gornal tota la vida que viuen aquí i vénen a comprar i al metge a Bellvei, mentre que jo vaig a comprar tant a la banda de Bellvei com a la de la Gornal», explica Amalia Cansino, veïna de la banda tarragonina. La situació ja és extrema per una casa que està dividida per la línia administrativa, amb el qual hi ha una part que pertany a Barcelona i una altra a Tarragona.

La particular situació d'aquest carrer comporta, de tant en tant, algun maldecap a l'àmbit administratiu. El passat novembre, Bellvei va ser el primer municipi del Baix Penedès que va implementar el reciclatge intel·ligent amb targetes per obrir els contenidors. Tot i que els nous contenidors només s'obrien uns dies concrets a la setmana, als veïns de Bellvei sempre els quedava l'opció d'anar a tirar la brossa al costat del carrer que pertany a la Gornal, on els contenidors eren normals.


Comentaris

envia el comentari