Una dona gran escrivint al seu telèfon mòbil amb les ulleres posades

La gran victòria d'una jubilada espanyola després de mesos rebent trucades i missatges

Josefa va vèncer als tribunals una energètica que li exigia 885 euros

Contundent sentencia la que ha sortit a favor d'una sòcia de FACUA Jaén, Josefa Galletero, després que fos demandada per l'energètica Watium perquè pagués un deute inexistent.

Aquesta jubilada de Linares està d'enhorabona després de veure com el Jutjat Mixt número 2 de la població de Jaén li ha donat la raó. A les darreres hores, s'ha demostrat que l'energètica no va poder provar davant de la justícia l'existència de cap relació contractual amb Josefa. Se li demanava la quantitat de 885 euros per un contracte de gas natural. Un contracte que li havien donat d'alta sense consentir-lo i sense donar-li cap servei.

La jubilada que va acabar guanyant el judici després de ser assetjada a trucades i missatges

FACUA denunciava els fets davant de l'Agència Espanyola de Protecció de Dades perquè multés l'empresa per l'ús no permès d'aquestes dades per pressionar la dona gran.

Dues persones grans mirant la pantalla d'un mòbil
Una jubilada de Jaén derrota judicialment l'energètica que li reclamava 885 euros | Getty Images

Josefa va haver de rebre múltiples trucades de telèfon i missatges al mòbil de forma constant. Tot va començar el juny del 2022, quan li reclamaven aquesta suposada factura amb MasLuz Energía, sent reclamada posteriorment per la pròpia energètica Watium.

Un exemple dels missatges que rebia Josefa Galletero és el següent: «Contactem en relació amb el seu impagatment amb MasLuz Energía per import de 885,01 euros. Si no soluciona la seva incidència ni contacta amb nosaltres s'iniciarà via judicial. Pot efectuar el pagament al nostre tpv virtual al següent link».

FACUA, satisfeta després de veure la seva sòcia guanyar per un suposat deute de 885 euros

Després del satisfactori judici, Josefa confessava des de la seu de FACUA que «no paraven de fer-me trucades de telèfon. Els era igual l'hora que fos, jo no sabia què passava, algunes vegades era a les deu de la nit, i jo no contestava i penjava».

«Però em tenien desesperada, ja no sabia a qui recórrer», exposava Josefa des de FACUA, on l'organisme dirigit per Rubén Sánchez la va ajudar en tot moment. «Fins que ho van arreglar tot van passar uns mesos que van ser horribles. Si estic viva, és per ells, perquè estava desesperada, faria qualsevol cosa», ha dit.

La veritat és que la situació era complicada. L'empresa energètica, en comptes d'escoltar les reclamacions de FACUA Jaén en defensa d'aquesta jubilada, va anar a més. Així, va demandar aquesta anciana, defensant que «les parts han mantingut relacions comercials dins de l'àmbit mercantil de què deriva un deute».

Alhora, aquesta empresa afirmava que el contracte de subministrament de gas «responia a les necessitats del seu negoci». Després d'aquesta demanda, l'organisme que defensa els consumidors va demostrar que tot allò que exposava l'energètica era fals.

Mans de dona agafant bitllets d'euro
Per sort per a Josefa Galletero, no haurà de pagar res a Watium | Getty Images

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La sentència judicial va exposar que Josefa no havia d'abonar res a l'energètica

I és que no van poder demostrar aquest contracte signat per Josefa, ni que hagués exercit una activitat empresarial com assegurava l'energètica. També es va demostrar que Josefa Galletero tenia un contracte de gas natural a casa seva amb una altra companyia. Alhora, a les suposades factures que devia Josefa segons Watium hi havia diversos errors.

«Facturen per períodes iguals en diverses de les factures, superposant-se. Fins i tot en períodes on la meva patrocinada ha mantingut contracte diferent del que ara se li intenta aplicar», assegurava FACUA. Per sort per a Josefa, el 22 de desembre del 2022, una sentència judicial va sentenciar que la jubilada no havia d'abonar cap pagament a l'energètica.

A més, ha exposat que aquesta «havia d'haver presentat el contracte subscrit per la demandada o, en cas de contractació telefònica, la corresponent conversa». Per sort per a la jubilada de Linares, aquesta història d'assetjament telefònic ha acabat amb un final feliç.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!