Anem tancant el mes de setembre i cinematogràficament, ho fem amb el llistó ben alt.
Amb el Festival de Donosti a ple rendiment i amb el Festival de Sitges ultimant ja els detalls de la seva edició més atípica, la cartellera tanca el mes aixecant el nivell i obligant-nos ja a fer la llista habitual de pel·lícules que sí o sí que s'han de veure.
Aquestes són les pel·lícules que podreu veure a partir d'aquest divendres dia 25 de setembre a Ocine Les Gavarres
'Black Beach'
Ambiciosa producció espanyola - que ben bé podria ser nord-americana per pressupost, plantejament i factura final - protagonitzada per Raúl Arévalo i Candela Peña i dirigida per Esteban Crespo.
Thriller d'acció ambientat a Guinea Equatorial i on el protagonista és Carlos (Arévalo), un executiu que vol convertir-se en soci d'una gran empresa però que abans ha d'intervenir en el segrest d'un enginyer americà a l'Àfrica.
Fa anys, Carlos va ser cooperant a la zona i tornar-hi li remou la consciència sobre la delicada i injusta situació del país. Retrobar-se amb una antiga parella que viu allà i que ha sobreviscut durant tots aquests anys enmig dels problemes socials posarà el protagonista en un dilema moral de complicada resolució.
A banda que la trama és correcta, està ben escrita i que és d'aquelles pel·lícules que entretenen i emocionen a parts iguals, les seqüències d'acció i el dinamisme de la trama són dignes d'una producció de Hollywood. Totalment recomanable.
'Greenland: el último refugio'
Es troben a faltar a la cartellera pel·lícules com aquesta. Si recordeu, perles del gènere dels noranta com 'Twister', 'Estallido', 'Un pueblo llamado Dante's Peak 'Deep Impact' o 'Volcano', entendreu a què em refereixo: era cinema especialment pensat per la pantalla gran, que buscava entretenir sense cap altre objectiu transcendent, mesclant la dosi exacta de patiment, sensacionalisme, llàgrimes, teories boges sobre la fi del món i molts, molts efectes especials.
Posteriorment a aquesta època daurada del gènere de catàstrofes (que ja bevia llavors dels clàssics dels 60 i els 70 ('Terremoto', 'El coloso en llamas' o 'Aeropuerto') n'han anat arribant amb comptagotes ('El día de mañana, '2012', 'Lo imposible', 'Geostorm' o 'San Andrés').
El cinema de superherois i les franquícies inacabables han provocat que els grans estudis no inverteixin els seus pressupostos en pel·lícules d'aquest estil, que, tot i que funcionen bé, difícilment es poden convertir en saga ('Independence Day' ho va provar amb una segona part i no li va funcionar gaire bé).
Aquest divendres n'arriba una que, si us agraden aquestes pel·lícules, fa molt bona pinta. Ho tenim tot: un meteorit que ha de caure sobre la terra amb l'amenaça de destruir-la, uns protagonistes típics i tòpics (amb el notable actor Gerard Butler posant-hi totes les ganes), acció, tensió i uns efectes especials espectaculars. Una família intenta reunir-se abans que acabi el món i aconseguir arribar a un dels búnquers que permetrien salvar-se.
A Ocine Tarragona, en ATMOS i en pantalla gegant serà espectacular.
Nunca, casi nunca, a veces, siempre
Aquesta pel·lícula dirigida per Eliza Hittman ha tingut una brillant trajectòria en diversos festivals arreu del món i ara arriba a les sales amb els grans premis del jurat de Sundance i Berlín sota el braç. Ens explica el viatge de dues adolescents des de Pennsylvania fins a Nova York, on una d'elles vol abortar sense que els seus pares se n'assabentin.
Les dificultats per aconseguir-ho i els dilemes morals que li suposa a la protagonista prendre aquesta decisió, s'afronten des d'una òptica femenina i en un context com l'Amèrica actual. Un drama eixut i contemporani que està triomfant força dins el món indie.
'Una pastelería en Notthin Hill'
Un altre drama que ha posposat la seva estrena diverses vegades i que per fi arriba a les pantalles. Es tracta d'aquesta emotiva història dirigida per Eliza Schroeder en què una noia es proposa complir el somni de Sarah, la seva difunta mare, i obrir una pastisseria a Notthing Hill.
Per fer-ho demanarà ajuda a la millor amiga de la seva mare i a la seva àvia. Tres generacions, amb els seus enfrontaments i les seves complicitats que lluitaran per fer realitat el somni de Sarah i on els pastissos que hi serviran tindran un significat molt especial tant per a elles, com per als clients.
Totes les entrades, les crispetes (la nova sensació a Ocine Les Gavarres són les espectaculars crispetes de xocolata) i els vostres refrescos i llaminadures preferits, els podeu comprar en línia. Ens veiem al cinema!