Imatge de com ha quedat l'estàtua de Colom després de l'acciód e Greenpeace

Greenpeace col·loca unes ulleres de busseig a l’estàtua de Colom contra el canvi climàtic

Amb aquesta acció a Barcelona, l’entitat ecologista pretén sensibilitzar a la ciutadania sobre aquesta problemàtica i demana a la gent que «no es quedi sense fer res»

Dos activistes de Greenpeace han dut a terme una cridanera acció a l’emblemàtica estàtua de Colom de Barcelona aquest dissabte al matí. En concret, l’organització ecologista ha col·locat  unes ulleres de bussejador a l’estàtua amb l’objectiu d’alertar sobre els perills del canvi climàtic al planeta i de l’augment del nivell del mar que això està suposant.

Han estat dos escaladors de l’organització els que han pujat fins a dalt de l’estàtua, a uns 57 metres d’altura, i han col·locat les ulleres de busseig, així com una pancarta que fa referència a la urgència climàtica a nivell mundial per denunciar aquest problema. ‘Urgència climàtica: pensa, vota, actua’, es pot llegir en el cartell. En aquest sentit, l’entitat fa una crítica als partits polítiques per no haver tractat gairebé aquest tema a la campanya electoral de les eleccions d’aquest proper diumenge, 28 d’abril.

L’organització ha alertat que els resultats electorals del 28 d’abril seran un abans i un després a nivell ecològic, ja que el nou govern pot marcar el futur d’Espanya i la seva implicació en la lluita contra el canvi climàtic. «No podem ser indiferents», ha alertat l’entitat, que reclama «més responsabilitat i valentia» a la classe política per fer front a la crisi climàtica.

En declaracions a EFE, el portaveu de Greenpeace ha criticat que, durant els últims quinze dies, «no s'ha tractat per a res el canvi climàtic ni altres qüestions que importen a la gent en el seu dia a dia». Sobre el fet que l'estàtua porti ara unes ulleres de busseig, el representant de Greenpeace ha precisat que té a veure «amb què un dels principals impactes d'aquest canvi climàtic és l'increment del nivell del mar a tot el món».

  • També et pot interessar: Alerta de Greenpeace: els supermercats no s'allunyen de la cultura del plàstic