YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Grífols compra per 80 milions de dòlars el 56% del capital restant de GigaGen

La companyia ha explicat que farà front al pagament de la transacció amb recursos propis, sense necessitat d'emetre deute

Imatge d'arxiu de la farmacèutica catalana Grifols
La farmacèutica ha tancat un acord de 80 milions d'euros per adquirir la totalitat de l'empresa GigaGen  | ACN

Grífols s'ha fet amb la totalitat de l'empresa biotecnològica estatunidenca GigaGen després de tancar un acord per a comprar el 56% del capital que encara no tenia d'aquesta companyia per 80 milions de dòlars (uns 67,3 milions d'euros), ha informat el grup aquest dimarts.

Grífols va adquirir el 44% del capital de GigaGen el juliol de 2017 per 35 milions de dòlars a través de Grífols Innovation and New Technology (GIANT), responsable de canalitzar les inversions del grup en empreses d'I+D+i i altres projectes relacionats.

La companyia ha explicat que farà front al pagament de la transacció amb recursos propis, sense necessitat d'emetre deute. Aproximadament la meitat de l'import s'ha pagat al tancament de la transacció, mentre que la quantitat restant s'abonarà un any després del tancament.

GigaGen és una empresa biotecnològica estatunidenca especialitzada en el descobriment i desenvolupament primerenc de medicaments bioterapèutics recombinants. La recerca de GigaGen se centra en el descobriment de nous tractaments biològics basats en anticossos que deriven de milions de cèl·lules del sistema immune obtingudes de donants.

Els projectes de GigaGen

Actualment, GigaGen compta amb diversos projectes de recerca interns, incloent-hi el desenvolupament de la primera immunoglobulina recombinant del món i una cartera de teràpies inmuno-oncològiques. Víctor Grífols Deu, co-*CEO de Grífols , ha destacat que aquesta operació compta amb un «alt potencial» per a contribuir al creixement i a l'expansió dels fonamentals de la companyia.

La companyia ha explicat que GigaGen aporta una cartera diversificada de projectes de desenvolupament d'anticossos policlonals recombinants, incloent-hi GIGA-2050, una immunoglobulina hiperimmune recombinant per al tractament de la Covid-19 que s'espera pugui ser avaluada en un assaig en fase 1 als Estats Units en la primavera de 2021.

L'assaig, el primer en humans que avalua immunoglobulines hiperinmunes recombinants, té com a objectiu avaluar la seguretat i tolerabilitat d'una dosi de GIGA-2050 en fins a 18 pacients hospitalitzats diagnosticats de coronavirus.

Per a José Terencio, vicepresident d'Innovació de Grífols, «els avanços que està realitzant GigaGen per a impulsar una nova generació de medicaments amb anticossos, que inclou el desenvolupament de la primera immunoglobulina recombinant del món, permeten complementar la cartera de projectes d'innovació de Grífols, orientats al tractament de malalties més enllà de les teràpies derivades del plasma».


Comentaris

envia el comentari