El grup Bon Preu podria acabar dividit per la meitat

Els germans Font no han aconseguit posar-se d'acord per resoldre el seu conflicte, i ara el cas queda en mans de la jutgessa

La jutgessa del cas Bon Preu podria optar per dividir els supermercats
La jutgessa del cas Bonpreu podria optar per dividir els supermercats en dos | Cedida

El judici sobre la separació del grup de supermercats Bonpreu continua amb dues posicions molt enfrontades. Aquest dimecres els dos germans Font, Josep i Joan, s'han tornat a veure les cares al jutjat mercantil número 8 de Barcelona, tot i que els seus advocats han preferit no demanar-ne la declaració, i s'ha comptat únicament amb la presència d'un perit expert en economia, que ha valorat les diferents auditories a petició de Josep Font. 

La jutgessa podria dividir el grup en dos

Ara el cas queda en mans de la jutgessa, que haurà de decidir si s'ha de procedir a la venda de mitja companyia, com demana un dels germans, o si s'ha de tirat endavant amb el procés d'escissió derivat de la mediació. Aquesta última possibilitat, en poques paraules, implica la separació econòmica, però també patrimonial i de negoci de l'empresa; és a dir, els supermercats es podrien dividir. De fet, una clàusula del grup ja recull aquesta opció en casos de separació, i l'actual president, Joan Font, ho demana. 

Captura del judici que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona
Captura del judici que s'ha celebrat aquest dimecres a Barcelona | Cedida

 

La sentència final del cas establirà un procediment i un preu, ja que el passat mes de desembre del 2017 el mateix Josep es va oferir a Joan per comprar-li la seva part de la cadena. El problema va sorgir a l'hora de posar-se d'acord sobre un preu de compra, i el conflicte es va traslladar als tribunals. En aquest sentit, cal dir que el testimoni d'avui, expert en ciències econòmiques i empresarials, ha assenyalat que el grup rondaria un valor total superior als 1.000 milions d'euros, que implicaria que a Josep Font li pertocarien 530 milions.

El lletrat de Joan, però, ha demanat a la jutgessa anar «cap a la separació», per transformat Bonpreu en dos lots. Més enllà del repartiment dels actius immobiliaris i dels diners, aquesta via també implicaria una divisió del «risc», i per tant estaríem parlant d'una opció més igualitària que no pas el pagament d'una part seva. Pagar 530 milions, a més, portaria l'empresa directament a un concurs de creditors, davant el fort impacte econòmic, segons ha avisat l'advocat. 


Comentaris

envia el comentari