Aquest dimarts 19 de març, a les set de la tarda, el Centre Cívic del Carmeacollirà una nova trobada del Grup de Trastorn Bipolar de Reus, que amb motiu de la proximitat del dia mundial de l'activitat física, posarà sobre la taula la seva importància i els beneficis que pot aportar a les persones que pateixen aquesta malaltia.
La trobada, emmarcada en les sessions de treball periòdiques organitzades per l'Associació de Trastorn Bipolar de les Comarques de Tarragona, juntament amb el suport de la Regidoria de Benestar Social, portarà per títol 'Activitat Física i Trastorn Bipolar', serà totalment gratuïta i restarà a càrrec de Teresa Carot; que abordarà amb els presents la pràctica esportiva, així com les precaucions que cal tenir en compte quan el pacient està en fase aguda de la malaltia.
Psicòloga especialitzada en trastorn bipolar, Carot dirigeix bona part de les trobades d'aquest col·lectiu, proporcionant informació detallada de la malaltia i dels recursos disponibles per mantenir-la estabilitzada.
[predef]tarragona-digital-app-180[/predef]
El trastorn bipolar
El trastorn bipolar és una malaltia psiquiàtrica greu que afecta els mecanismes que regulen l'estat d'ànim. Les persones que el pateixen poden oscil·lar des de l'eufòria patològica, anomenada mania, fins a la depressió, passant per fases sense cap mena de símptoma psiquiàtric, coneguda com a eutímia.
D'aquesta manera, és una malaltia greu que tanmateix no té per què ser incapacitant, atès que en l'actualitat hi ha tractaments eficaços que permeten millorar la funcionalitat i la qualitat de vida de les persones afectades.
En relació a la trobada d'aquest dimarts, hi ha clares evidències que la pràctica regular d'activitat física redueix la simptomatologia depressiva en persones afectades pel trastorn bipolar i millora la tolerància a l'estrès.