ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Grupo Zeta, editor d''El Periódico', a punt d'acomiadar més de 50 treballadors

L'empresa aposta pel tancament de la planta gràfica de Parets del Vallès, on s'imprimeix el diari

El Periódico
Grupo Zeta vol tancar 'Gráficas de Prensa Diaria', la impremta d''El Periódico'| Cedida

Més conseqüències per la venda de Grupo Zeta a Editorial Prensa Ibérica. La nova decisió de Grupo Zeta té a veure amb el tancament de Gráficas de Prensa Diaria (GPD), l'empresa del grup que imprimeix 'El Periódico de Catalunya', l''Sport' i l''ABC', entre d'altres. Les causes al·legades per l'editora són econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció, tot i que es sospita que formi part d'una altra de les condicions imposades per l'EPI en l'adquisió del Grupo Zeta.

Un total de 54 acomiadaments

El director de recursos humans de l'empresa editora, Carlos Jiménez, va anunciar al comitè d'empresa de GPD que presentarà un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) d'extinció, que suposaria l'acomiadament de tots els seus treballadors de la planta gràfica de Parets del Vallès, un total de 54 empleats, tal com informa 'El Nacional'.

L'editora no ha concretat les condicions, tal com exposa un dels assistents a la reunió del comitè d'empresa de GPD, sinó que ha afirmat que tindrà la voluntat de fer un bon acord «si no hi ha conflicte». Els treballadors tenen set dies per constituir la comissió representativa, on l'editora haurà de presentar els detalls de l'ERO. A més, Zeta informarà sobre la situació a la resta de les seves representacions laborals aquest dimecres.

El passat mes de febrer es va anunciar que Editorial Prensa Ibérica adquiria el deute de Grupo Zeta| Cedida

 

Editorial Prensa Ibérica va comprar Grupo Zeta

El passat mes de febrer es va anunciar que Editorial Prensa Ibérica adquiria el deute de Grupo Zeta, després que els banc accedicin a la quitança del 70% sobre el total, de 99 milions d'euros. Segons l'editora, les causes de l'ERO són econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció, però la representació laboral de Gráficas de Prensa Diaria sospita que el tancament és una altra de les condicions imposades per EPI.

Tal com informa 'El Nacional', l'editorial Prensa Ibérica és propietària de la impremta Impressions Intercomarcal (Imprintsa), una gràfica amb seu a Sant Fruitós del Bages, on s'imprimeixen els diaris del grup, com ara 'Regió7' o 'Diari de Girona'. D'aquesta manera,  Imprintsa podria ocupar-se de la producció de diaris de Zeta, fet que justificaria el tancament de Gráficas de Prensa Diaria.


Comentaris

envia el comentari