Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de fons d´un agent de la Guàrdia Civil i una altra imatge d´una mans amb diversos bitllets de 50 euros

La Guàrdia Civil adverteix: això és el que has de fer per evitar estafes en línia

Les autoritats han compartit una sèrie de vídeos a través de les xarxes socials amb consells per als ciutadans

Les estafes en línia estan a l'ordre del dia i cada cop són més professionals i sofisticades. La Guàrdia Civil ho sap bé i, per això, ha volgut compartir diversos consells amb els usuaris.

Cada cop és menys estrany ser víctima d'una estafa per Internet. A més, les víctimes són de totes les edats, ja que els delinqüents usen tècniques que amb prou feines es poden detectar. Per això, aquestes recomanacions poden ajudar.

La Guàrdia Civil lluita contra les estafes a les seves xarxes socials

Les autoritats estan molt preocupades per l'augment de les estafes en línia. Amb l'objectiu de mantenir la seguretat, la Guàrdia Civil ha compartit diversos vídeos a la campanya "Junts per la teva seguretat".

Muntatge amb un agent de la Guàrdia Civil d'esquena i un cercle amb unes mans fent servir un telèfon mòbil
La Guàrdia Civil i Telefónica s'uneixen a la campanya "Junts per la teva seguretat" | Guardia Civil, Rattanakun

En col·laboració amb Telefónica, llança diferents consells cap als usuaris. "Tens factor de doble autenticació?", "Utilitzes contrasenyes segures a les teves xarxes socials?, "Actualitzes els teus dispositius per no ser tan vulnerable?", pregunten.

Al vídeo apareix una jove que, després d'enfrontar-se a aquestes qüestions, acaba amb una reflexió important. "Si vivim en un món digital, per què ens sorprenen algunes preguntes? Coneguem els riscos per no lamentar el que podem prevenir".

¿Eres vulnerable en la Red? Doble Factor de Autenticación. #juntosportuseguridaddigital

La Guàrdia Civil té com a objectiu protegir els ciutadans

L'objectiu principal de la Guàrdia Civil amb els vídeos publicats a la campanya és mantenir la seguretat dels usuaris. Les autoritats volen evitar que els ciutadans accedeixin a enllaços sospitosos, entre d'altres perills.

És el cas de donar informació personal via online o acceptar sol·licituds de desconeguts a les xarxes socials. A més, indiquen la necessitat de fer servir contrasenyes segures i altres obstacles per als estafadors.

¡Protégete ante phishing! Piénsalo antes de pinchar #EnlacesSospechosos #juntosportuseguridaddigital

Els vídeos de la campanya es basen en casos reals. En alguns casos, han patit un hackeig de l'ordinador de la feina o els han robat diners o fotos privades.

Per arribar encara més als ciutadans, les autoritats han inclòs als seus vídeos actors coneguts. És el cas, per exemple, de Chema Martínez, Pedro Delgado o Yaiza Rubio.

A més, aquests vídeos es poden veure a les xarxes socials de la Guàrdia Civil, però també al carrer. Són presents a les pantalles dels trens de RENFE, a Adif i en serveis com ALSA o AVANÇA. També a la Federació de Cinemes d'Espanya.