Pistoles airsoft confiscades

La Guàrdia Civil confisca 420 armes airsoft que es venien sense llicència en un comerç majorista de Tarragona

Agents de la policia espanyola van intervenir les pistoles en una de les inspeccions que realitzen periòdicament

Agents de la Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil de Tarragona han confiscat 420 pistoles airsoft que estaven a la venda en un comerç majorista de Tarragona, perquè no tenien les corresponents autoritzacions administratives per a la venda d’aquestes armes.

 

La Guàrdia Civil, en l’exercici de les seves competències exclusives en matèria d’armes i explosius, realitza inspeccions preventives de manera continuada en diferents establiments comercials de la província. En una d’aquestes inspeccions, realitzada dimecres al matí a Tarragona, van localitzar exposades a la venda un total de 420 pistoles airsoft, que per la seva aparença es poden confondre amb pistoles de foc real.

 

 

Els agents van realitzar les comprovacions pertinents i van detectar que les armes no disposaven de número de sèrie i que l’establiment no comptava amb les autoritzacions pertinents per tal de vendre les pistoles. Per tot això, la Guàrdia Civil va procedir a aixecar una acta – denuncia contra el propietari del comerç, quedant les armes a disposició de l’autoritat competent.

 

La venda d'armes airsoft, regulada per llei

Aquestes armes es destinen a activitats ludicoesportives i són, moltes vegades, imitacions d’armes de foc real. Per això, l’any 2012 es va legislar per donar empara a aquestes pistoles, quedant assimilades a armes de 4a categoria, que inclou les d’aire comprimit accionades per molla o gas.

 

Així mateix, la seva venda només es pot realitzar a armeries reglamentàries autoritzades i a establiments de venda d’articles esportius que reuneixin els requisits fiscals pertinents i que hagin estat autoritzats per la Intervenció d’Armes i Explosius de la Guàrdia Civil.