La Guàrdia Civil demana als Reis Mags que Catalunya es proclami «zona conflictiva»

Els agents destinats a Catalunya rebrien una ajuda salarial d'entre 300 i 400 euros

L'arribada dels Reis Mags d'Orient desperta la il·lusió de tots aquells que volen demanar un desig especial per aquestes dates.

Normalment, aquests desitjos els protagonitzen els més petits de casa, ara bé, l'Associació de Professionals de la Guàrdia Civil (APROGC) ha sorprès amb la seva particular missiva. I ho ha fet amb la publicació d'una carta en la qual es demana als Reis Mags que es declari Catalunya com a «zona conflictiva».

Creuen que les seves famílies a Catalunya són assenyalades i insultades

Tal com es pot llegir a l'escrit, des de l'associació consideren que: «En els últims anys les nostres famílies a Catalunya són assenyalades, insultades i les nostres cases marcades i pintades. La nostra preocupació més gran són els nostres fills, que en algunes ocasions ho pateixen a les aules». Per aquest motiu, volen que Catalunya es declari zona conflictiva i, així, «veure recompensat el sacrifici que duen a terme».

Però aquest reconeixement no seria envà i, tal com també argumenta la carta, els agents destinats a Catalunya rebrien una ajuda salarial d'entre 300 i 400 euros. També podrien escollir destí una vegada passats els tres primers anys de servei a Catalunya, i rebrien una condecoració especial del cos per haver treballat en una zona conflictiva. Tot i que aquests aspectes són els que més criden l'atenció, la carta als Reis Mags també demana millores salarials, una renovació dels materials i que es mantingui el servei de trànsit de la Guàrdia Civil a Navarra.

Polèmica per una actuació de la Guàrdia Civil a Catalunya

Recentment la Guàrdia Civil ha protagonitzat un altre acte polèmic a Catalunya, però, en aquest cas, no ha estat cap desig, sinó un cas real. Un malalt de càncer denuncia haver rebut un tracte vexatori per part de la Guàrdia Civil per no saber parlar castellà. Els fets van ocórrer el passat 9 de desembre a l' aeroport del Prat. Kris C. és un veí belga de Bigues i Riells explica que va haver de despullar-se per mostra la bossa que duu arran del seu càncer de còlon.

Tot va passar perquè els membres del control de seguretat i els agents no l'entenien en català, segons explica a 'Nació Digital', llengua amb la qual es defensa aquest home que domina el neerlandès, el francès, l'anglès i l'alemany. 

«Això és Espanya i aquí parlem en espanyol»

La barrera idiomàtica va comportar també força problemes amb els agents de la Benemèrita. Tractant de fer-se entendre i continuant negant-se a ensenyar la bossa, un li va dir: «Això és Espanya i aquí parlem en espanyol». Davant aquesta situació, Kris va abaixar-se els pantalons, motiu pel qual el van denunciar per desordres públics. 

També et poden interessar...


Comentaris

envia el comentari