Guardia civil

La Guàrdia Civil desmantella una plantació de més de 800 plantes de marihuana a la Pobla de Montornès

L'habitatge on hi havia la plantació estava vigilada per tres gossos de presa de la raça rottweiler

Aquest dilluns, 5 d'agost,  la Guàrdia Civil del Vendrell ha desmantellat una plantació de marihuana amb un total de 803 plantes. La plantació era de tipus 'indoor' i estava dins d'un xalet situat a la urbanització Flor d'Ametller, al municipi de la Pobla de Montornès. Els agents de la Guàrdia Civil han detingut al propietari de l'immoble com a responsable de la plantació i per haver comès un delicte de tràfic de drogues (cultiu i elaboració de marihuana) i de defraudació del fluid elèctric. 

La investigació es va iniciar el passat mes de juliol quan, gràcies a la col·laboració ciutadana,  els agents van saber que hi havia una plantació de marihuana  a l'interior d'algun habitatge de la Pobla de Montornès. Després d'aquests indicis, la Guàrdia Civil va establir diversos dispositius per tal de comprovar si la informació era certa i, en tot cas, localitzar i desmantellar la plantació i identificar-ne el responsable. 

A partir d'aquests dispositius van poder confirmar que la informació era verídica i van poder localitzar l'habitatge en qüestió. A l'exterior del xalet hi havia diversos elements com ara condicionadors i extractors d'aire, elements que s'acostumen a utilitzar per conservar les plantacions 'indoor' de marihuana. A més, també se li ha de sumar l'olor de cànnabis que provenia del mateix habitatge. Tot això, indicava que a l'interior d'aquell xalet hi podia haver una plantació de cànnabis clandestina. 

marihuana
Imatge de la marihuana que es va trobar a l'interior del xalet | Cedida

 

La plantació ocupava uns 150 metres quadrats

D'altra banda, també cal destacar que el xalet estava permanentment vigilat per tres gossos de presa de la raça rottweiler.  El propietari de l'immoble havia realitzat algunes obres a l'habitatge i havia reservat un mínim espai per poder viure-hi i la resta de l'edifici el va condicionar per guardar-hi la plantació, a més, també tenia un assecador per la droga. En total, la plantació ocupava uns 150 metres quadrats i estava situada darrere d'una paret que simulava el fons del garatge. Per accedir-hi, s'havia de traspassar una triple porta de seguretat. 

Durant el passat dilluns, 5 d'agost, es va establir un dispositiu policial i els agents van entrar a l'edifici. L'operatiu va permetre desmantellar la plantació i diversos materials destinats al cultiu de la planta i van detenir al propietari de l'immoble. 

Al detingut, un home de 42 anys de nacionalitat espanyola i veí del municipi, se l'imputa per un presumpte delicte contra la salut pública (cultiu , elaboració i tràfic de substàncies estupefaents) i per una defraudació del fluid elèctric. El propietari de l'immoble va declarar en dependències policials  i va ser posat en llibertat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.