Enmanillat fonollosa

Expedienten l'agent de la Guàrdia Civil que va emmanillar un veí de Fonollosa l'1-O

El van tenir retingut 15 minuts sense imputar-li cap delicte

La Guàrdia Civil ha obert un expedient disciplinari contra l'agent que va emmanillar un veí de Fonollosa durant el referèndum de l'1-O, segons ha confirmat a l''ACN', l'advocat que defensa els afectats per les càrregues de l'1-O al Bages, David Casellas.

L'agent està imputat per un delicte de detenció il·legal arran de la denúncia que van presentar els advocats bagencs i haurà de declarar per aquest motiu el pròxim 26 de juny al jutjat número 2 de Manresa.  La denúncia compta amb l'adhesió del fiscal i també amb una resolució favorable de l'Audiència Provincial.

Primer «càstig intern»  per part de l'Institut Armat 

El mateix lletrat explicava que aquest és el primer cas del qual es té constància que la mateixa Guàrdia Civil estigui investigant internament una actuació relativa als fets de l'1-O. Fins al moment, estaven sent només els tribunals qui estaven investigant les càrregues i intervencions tant de la Policia Nacional com de la Benemèrita.

En la seva intervenció en aquest petit poble del Bages, uns 80 agents antidisturbis van actuar tot i que; segons va explicar l'alcalde, Eloi Hernàndez, al judici del procés, en aquell moment només «hi havia 20 veïns». Mentre intentaven entrar a l'Ajuntament, tot i «saber que no hi havia urna» i causant dany a l'immoble, van emmanillar 15 minuts un veí al mig de la plaça i sense presentar cap denúncia contra ell. 

També et pot interessar...