La Guàrdia Civil podria rebre classes de català a Catalunya

Es tracta d'una iniciativa de la delegada del govern espanyol, Teresa Cunillera, perquè els agents del cos policial tinguin un millor coneixement de la cultura i les tradicions del nostre país

La delegada del govern espanyol ha proposat al Govern oferir cursos de català als guàrdies civils
La delegada del govern espanyol ha proposat al Govern oferir cursos de català als guàrdies civils | Guàrdia Civil

Inesperada proposta de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, a la consellera de Cultural de la Generalitat, Laura Borràs. En concret, Cunillera ha proposat signar un conveni de col·laboració amb l'executiu català, perquè els agents de la Guàrdia Civil destinats a Catalunya puguin gaudir de classes de català. 

La iniciativa, que ha estat rebuda amb escepticisme pel Govern, té com a objectiu millorar el coneixement de la llengua i cultura catalanes dels cossos policials estatals, però també suavitzar la relació amb la ciutadania. D'aquesta manera, segons la delegada del govern espanyol, també s'aconseguiria oferir un millor servei públic. A més, també permetria als agents destinats al nostre país de forma permanent o transitòria, adaptar-se millor a la nova realitat social. 

Teresa Cunillera creu que amb aquesta iniciativa els agents tindran un millor coneixement de la llengua i la cultura catalanes | Cedida

 

Una proposta positiva però vista amb escepticisme

La reacció de la consellera Laura Borràs no s'ha fet esperar, i és que la cap de Cultura de la Generalitat s'ha mostrat sorpresa per l'inesperat interès que les forces de seguretat de l'Estat millorin el seu coneixement de la llengua i la cultura catalanes. En aquest sentit, Borràs ha criticat que Cunillera no hagi ofert «cap mena d'explicació» sobre els esdeveniments que van tenir lloc el passat 16 de gener davant la comissaria de la Policia Nacional de Girona. 

Fonts de la conselleria de Cultura, amb tot, han valorat positivament la proposta, i han assenyalat que qualsevol iniciativa que permeti als «professionals de tots els àmbits de l'administració tenir un millor coneixement de les tres llengües oficials de Catalunya» és benvinguda. En aquest sentit, han recordat que des del Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ja s'ha reunit amb representants del cos policial per discutir sobre sessions de formació dels agents. 


Comentaris

envia el comentari