Desplegament de la Guàrdia Civil pel coronavirus a Haro (La Rioja)

La Guàrdia Civil utilitza mascaretes caducades el 2017 per protegir-se del coronavirus

Així ho ha denunciat una associació d'agents a les xarxes

Agents de la Guàrdia Civil de trànsit s'haurien estat protegint del coronavirus amb mascaretes caducades. Si això ja seria una qüestió prou preocupant pels membres de l'Institut Armat, la cosa empitjora un cop confirmen que la data de límit d'ús no és d'un pocs dies o setmanes, sinó que és del setembre de 2017

Així ho ha fet públic l'Asociación Unificada de Guardias Civiles (AUGC), que recollia la denúncia dels agents de la comandància de Las Palmas. L'organització explica que s'estaria vulnerant l'article 7 del Reial Decret 179/2005, de 18 de febrer sobre prevenció de  riscos laborals  en la Guàrdia Civil. 

 

Denuncien la falta de sensibilitat dels comandaments

I és que en principi el material rebut pels agents és de tipus FFP3 que els hauria de protegir de pols, fum, aerosols i també patògens com un virus. Però és que els seus efectes no són els mateixos un cop passat el temps límit d'ús encara que «algun cap va arribar a dir que eren reutilitzables». Si més no, les mascaretes ja haurien estat substituïdes, tot i que cada agent només n'hauria rebut 1.