Imatge de diversos vehicles de la Guàrdia Urbana de Badalona

La Guàrdia Urbana de Badalona, sense telèfon d'emergències pel mal estat dels aparells

El sindicat SFP-Fepol denuncia el mal estat dels aparells telefònics de la comissària

Els telèfons d'emergències, 112 i 092, de la Guàrdia Urbana de Badalona no funcionen des de fa unes setmanes. Segons Crònica Global, aquesta situació ha provocat que el sindicat SFP-Fepol hagi denunciat públicament la seva preocupació. Concretament, el 112 presenta problemes a l'altaveu i és «difícil mantenir una conversació en condicions» amb qualsevol persona que truqui demanant ajuda.

D'altra banda, el 092 no funciona i les trucades d'emergències no funcionen. Per tot plegat, el sindicat lamenta que no es pot prestar un servei adequat per la manca d'una bona audició al sistema. De fet, la Guàrdia Urbana explica que els telèfons de la sala de comunicacions són molt antics i reclamen a l'Ajuntament, encapçalat per Xavier García Albiol, que renovi els aparells i la sala «de manera prioritària i urgent».

En aquest sentit, assegura que la comissaria del cos policial té el cablejat en mal estat, pateix fongs i no es permeten complir les mesures sanitàries de distanciament social. A més, algunes càmeres de videovigilància no funcionen. El sindicat també lamenta el mal estat del mòdul policial ubicat al barri de Sant Roc, objecte de nombrosos actes vandàlics amb pintades i vidres trencats.

 

Un jove de 17 anys rep un tret accidental a les Garrigues

Un jove de 17 anys va resultar ferit de gravetat aquest dilluns després de rebre un tret per part del seu germà. Els fets van tenir lloc a Arbeca, a la comarca de les Garrigues, al matí, quan el jove estava caçant amb el seu pare i el seu germà gran. Segons els Agents Rurals, es tracta d'una família de Montcada i Reixac que compta amb totes les llicències corresponents en regla.

La policia ha obert diligències sobre el succés i ha traslladat informació al jutge tot i que de moment tot apunta a un fet accidental. El jove va ser evacuat amb ferides a la cara i un ull a l'Hospital Arnau de Vilanova i a la tarda se'l va traslladar a la Vall d'Hebron.