Barcelona no multarà la gent que no porti mascareta si l'incompliment no és «escandalós»

Batlle diu que la instrucció que tenen els cossos policials és d'informar i fer acompanyament

Dues dones caminen pel carrer amb mascaretes.
Dues dones amb mascaretes mentre caminen per la via pública, en una imatge d'arxiu. | EP

El tinent d'alcaldia de Seguretat, Albert Batlle, no preveu aplicar el règim sancionador a les persones que no portin mascareta si l'incompliment no és «escandalós». En roda de premsa, Batlle ha recordat que cal veure com es desenvolupa la norma, però en tot cas ha indicat que hi ha una «franja d'interpretació» quan es diu que s'ha d'utilitzar màscara si no es pot mantenir la distància de seguretat.

«És un concepte subjectiu que haurem d'anar adequant. Les indicacions que tenen la Guàrdia Urbana i els Mossos és molta informació i molt acompanyament», ha explicat el tinent d'alcaldia, que ha fet una apel·lació a la responsabilitat individual i col·lectiva. «Esperem que no s'hagi de fer ús del règim sancionador a menys que es produïssin situacions molt escandaloses de posar en perill els criteris de salut», ha dit Batlle.

Ajuts per als autònoms a Barcelona a partir d'aquest dimecres

En un altre ordre de coses, però encara a Barcelona, els autònoms que ja estiguin rebent la prestació extraordinària estatal per pèrdua d'ingressos o tancament per la covid-19 podran sol·licitar l'ajut únic de 300 euros anunciat per l'Ajuntament de Barcelona a partir d'aquest dimecres. El període d'inscripcions per rebre l'ajut municipal Autono+ Barcelona, que complementa la prestació estatal, restarà obert fins al 30 de setembre.

S'hi podran acollir els treballadors en règim d’autònom que ja reben la prestació estatal per haver patit una davallada del 75% en els seus ingressos, o hagin tancat la seva activitat de forma forçada per la crisi de la covid-19. Aquests 300 euros arribaran a uns 16.500 beneficiaris, fins esgotar els 5 milions d’euros destinats per aquest programa excepcional.

La mesura, dissenyada des de l’Ajuntament de Barcelona, amb Barcelona Activa i la col·laboració de diferents agents socials i econòmics, vol garantir que barcelonins del col·lectiu autònom percebin el 100% de la base de cotització mínima, ja que amb la prestació extraordinària del govern espanyol RD8/2020, de 17 de març, i amb els 300 euros d’aquest ajut, podran percebre la base mínima de cotització.


Comentaris

envia el comentari