La Guàrdia Urbana de Barcelona tanca la terrassa del restaurant d'Ada Parellada

La xef catalana carrega contra l'Ajuntament, però admet que encara no tenia l'autorització per ubicar l'espai al seu restaurant Semproniana

La cuinera Ada Parellada en una foto d'arxiu
La xef Ada Parellada ha vist com la Guàrdia Urbana tancava la terrassa del seu restaurant Semproniana. | ACN

La Guàrdia Urbana de Barcelona va tancar dimecres a la nit la terrassa que el restaurant Semproniana havia instal·lat davant el seu local a l'Eixample, segons va denunciar la seva propietària, Ada Parellada, a través de les xarxes socials.

Segons ha explicat la cuinera, una patrulla de la policia local de la ciutat comtal va presentar-se a mig servei per tancar la terrassa. Parellada assegura que «estem tramitant el permís i mentrestant havíem posat quatre taules per mirar de compensar els gairebé tres mesos tancats». A conseqüència del tancament, «he enviat a casa el cuiner i el cambrer que havíem recuperat. Gràcies per ajudar a la restauració».

«La terrassa era una excusa per fer rodar la màquina»

En aquest sentit, afirma que «la terrassa era una excusa per fer rodar la màquina, per comprar al de la cervesa, al del cafè, al dels refrescos, per ajudar a un cambrer i a un cuiner que encara no han cobrat l'ERTE», ja que assenyala que «amb quatre taules no és rendible de cap manera. Era la il·lusió de tornar a obrir».

Parellada comenta a 'El Periódico' que «jo mai havia tingut terrassa perquè tinc espai dins i per a mi és un desgavell servir fora, però ara era l'única manera de seguir». «Treballar és l'únic que ens queda per a tirar endavant, sobretot als que depenem del comerç local i del barri. Som gent pacífica, els nostres clients són tranquils i ens agrada treballar», explica la xef catalana. Durant el confinament, el Semproniana va mantenir el servei a domicili i feien menús «a preu de cost» per al personal sanitari de l'Hospital Clínic, que està molt a prop.

Crítiques al poc suport de l'Ajuntament de Barcelona

La xef catalana s'ha mostrat crítica amb Ada Colau, fent servir l'etiqueta #barcelonatemoltpoder, de la campanya de desconfinament impulsada per l'alcaldessa de Barcelona. Parellada ha dit que «els eslògans són fabulosos, aixecar la persiana cada dia és molt difícil. Vull treballar i el meu equip, també. Tenia una terrassa de quatre taules, me l’han tancat avui. A veure d’on trec el poder, ara».

Segons ha explicat 'El Periódico', l'Ajuntament de Barcelona ja ha contactat amb la cuinera, que podrà obrir la terrassa, amb entre sis i vuit taules, quan se li concedeixi l'autorització. Mentre no arribi la resolució, no podrà obrir l'espai.


Comentaris

envia el comentari