Durant aquesta setmana, els agents de la Guàrdia Urbana de Reus han rebut un curs sobre substàncies estupefaents, continuant així amb la política de formació i millora continua del cos municipal de seguretat i la seguretat pública de la ciutat.
La formació ha estat impartida amb la col·laboració de la regidoria de Salut de l’Ajuntament de Reus, amb l’objectiu d’augmentar la qualitat de la prestació que ofereixen els serveis de seguretat a la ciutadania.
Formació sobre els efectes perjudicials de les drogues
Durant la jornada educativa, els agents van parlar i aprendre sobre els aspectes generals del consum de drogues, tant del seu ús i abús, com les addiccions que acaben creant cadascun dels diferents tipus d’estupefaents existents. També van ser formats en els nous patrons de consum de drogues que han sorgit en l’actualitat. A més a més, van rebre informació actualitzada sobre la classificació de les drogues i els efectes que provoquen i les conseqüències del seu consum, sigui a curt, mitjà o llarg termini.
D’una altra banda, durant la formació es va aprofitar per abordar temes d’interès més pràctic pels agents policials. Per exemple, sobre com comunicar-se amb persones que consumeixen algun tipus de substància estupefaent, o com valorar i detectar les situacions de risc, juntament amb tots els factors de protecció a tenir en compte en aquests casos.
Formació actualitzada per tots els agents
Un dels objectius d’aquest curs sobre drogues és, entre altres, proporcionar una formació actualitzada als agents de seguretat per tal que tinguin la capacitat de reconèixer la simptomatologia que està vinculada a cada tipus de substància estupefaent.
Aquesta capacitat de reconeixement dels diversos símptomes és molt important pels agents, ja que els proporciona una ajuda clau a l’hora d'identificar els consumidors de substàncies estupefaents, així com a preveure les seves possibles reaccions i saber adaptar l’actuació policial en el cas de ser necessari.
La formació en substàncies estupefaents dels agents de la Guàrdia Urbana s’emmarca dins del Pla municipal sobre drogues que es va elaborar des de la Regidoria de Salut de l’Ajuntament i està vigent des de l’any 2016, fins al 2020, on es van establir les diferents prioritats en els eixos de prevenció, assistència, inclusió social, investigació, formació i docència sobre aquestes substàncies.