Guàrdia Urbana Reus

La Guàrdia Urbana de Reus instrueix diligències penals a un conductor begut

Els fets van passar la nit del dissabte, 3 d'agost, i el conductor va donar positiu en la prova d'alcoholèmia amb 0,94mg/l d'aire espirat

Segons informa el cos municipal de seguretat reusenc, aquest cap de setmana passat, agents de la Guàrdia Urbana de Reus han instruït diligències judicials contra un conductor per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. El conductor va donar positiu en la prova d'alcoholèmia amb 0,94 mil·ligrams per litre d'aire espirat. 

El conductor anava conduint de costat a costat de la via

Els fets van passar el dissabte, 3 d'agost, a les 23.18 hores de la nit quan agents del cos de la Guàrdia Urbana de Reus van aturar el conductor d'un Mercedes Sprinter a l'avinguda de Salou. El conductor és un  veí de Vila-seca de 38 anys i la Guàrdia Urbana el va aturar perquè el vehicle circulava per la via fent maniobres de costat a costat.

En aturar el vehicle, els agents li van practicar la prova d'alcoholèmia, en la qual va donar un resultat positiu de 0,94 mil·ligrams per litre d'aire espirat. Amb aquest resultat els agents del cos municipal van instruir diligències judicials  per un presumpte delicte contra la seguretat del trànsit per conduir sota els efectes de begudes alcohòliques. 

Conduir amb una taxa superior als 0,60 mg/l pot comportar penes de presó

La Guàrdia urbana recorda que és un delicte contra la seguretat viària conduir sota l'efecte de begudes alcohòliques quan se superi els 0,60 mil·ligrams per litre d'aire espirat, 0,40 si s'està implicat en un accident. Conduir amb una taxa superior a aquesta  pot comportar penes de presó d'entre tres i sis mesos  i la retirada del carnet de conduir d'entre un i quatre anys.

Els conductors no poden circular amb una taxa superior a 0,25 mil·ligrams per litre d'aire espirat. Superar aquest índex fins al 0,60 és constitutiu d'una falta administrativa. 

També et pot interessar: