Les comissaries de proximitat de la Guàrdia Urbana de Reus tornen a estar obertes. S'havien tancat perquè no estaven preparades perquè s'hi complissin les restriccions imposades arran de la pandèmia. A partir d'aquest divendres, 15 d'octubre, tornen a estar en funcionament.
Segons les dades de la policia reusenca aquest servei atenia, fins que va esclatar la pandèmia, 3.000 persones cada any. N'hi ha dues de fixes, a l'estació d'autobusos i a l'antic Hospital Sant Joan. Les altres cinc són itinerants i s'activen cada tarda en un centre cívic diferent.
Les dues comissaries externes de proximitat fixes obren de vuit del matí a dos quarts de deu de la nit. Les itinerants només obren a la tarda, coincidint amb el volum d'activitat més alt als centres cívics. Funcionen de dos quarts de sis de la tarda a dos quarts de deu de la nit.
Els dilluns s'activa la del carrer del Mas Pellicer, els dimarts al Centre Cívic Migjorn, els dimecres al Ponent, els dijous al Llevant i els divendres al Mestral. La darrera comissaria externa de la Guàrdia Urbana de Reus és la de l'aeroport, operativa de dilluns a divendres durant els horaris en els quals hi ha vols programats.
Aquest divendres s'han tornat a posar en marxa després de més d'un any tancades. Des del govern municipal es destaca la importància d'aquestes comissaries per acostar el cos i la seva feina a la ciutadania. Recorden que s'hi poden recollir denúncies penals per furts, danys i altres faltes «que no requereixin una investigació».
També reben denúncies veïnals per problemes de convivència i informació sobre els possibles delictes que es cometin a cada zona, segons afegeix el consistori. Serveixen de punt de referència per fer xerrades amb col·lectius concrets, com les entitats veïnals i socials de diferents àmbits. Unes xerrades que es fan servir per fer difusió sobre legislació, trànsit o prevenció de delictes, per exemple.
Juntament amb la Unitat de Mediació i Resolució de Conflictes, aquestes comissaries externes de proximitat permeten engegar un procés de mediació. L'objectiu és resoldre un conflicte de convivència entre les mateixes parts implicades, sense arribar a engegar cap procés judicial.