IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Pep Guardiola: «El Barça ha de jugar un paper important en el procés»

El tècnic del Manchester City també assegura que la decisió de la societat és més important que no poder jugar a la lliga espanyola

Segons Guardiola, el Barça ha de jugar un paper important en el procés
Segons Guardiola, el Barça ha de jugar un paper important en el procés | Cedida

Pep Guardiola torna a parlar sobre la situació de Catalunya. El tècnic del Manchester City sempre ha deixat ben clara la seva posició respecte als presos independentistes i el context polític que es viu al país. Ara, però, també ha volgut donar la seva opinió sobre el paper que ha de prendre el Barça en tot aquest tema i és que «per descomptat» l’equip català «ha de jugar un paper important en el procés».

Segons ha explicat Guardiola en una conferència realitzada a la Universitat de Liverpool: «És impossible entendre el Barça sense saber el que va passar a Catalunya en el passat. Però entenc que de vegades, la directiva i el president han de gestionar la situació. No és fàcil, però no es pot negar que el Barça és molt important en la identificació de la nostra cultura i la nostra llengua».

La lliga espanyola, sense el Barça

A més a més, l’entrenador ha deixat clara la seva postura en el cas que el Barça pugui ser expulsat de la lliga espanyola si Catalunya arriba a ser un país independent: «Crec que és el de menys si el Barça podria jugar o no a la lliga espanyola. Si la societat pren una decisió, ja es trobarà la solució. Però al final, el que es decideix en aquest referèndum és una forma amb la qual la gent creu que viurà millor, o no. Jo no tinc la resposta».

Això no vol dir que el tècnic del Manchester no tingui sentiments envers la selecció espanyola, ja que ha afirmat: «Quan Espanya juga, vull que guanyin. Tinc molts amics a Espanya i la meva connexió amb ells és més forta que amb Anglaterra, Alemanya, Mèxic o el Qatar. Hi ha jugadors a Espanya als quals vaig entrenar i vull el millor per a ells».

Per una altra banda, però, Pep Guardiola ha tornat a reivindicar la seva opinió respecte als polítics empresonats des de fa més d’un any, després d’haver-los visitat: «No sé si la UE ho està fent tot pels drets humans. Vaig ser a Lledoners i vaig veure els presos i va ser un moment emocionant. Vaig poder veure com és d’injust que siguin allà per deixar que la gent expressés la seva opinió i estan acusats fins a 25 anys de presó».


Comentaris

envia el comentari