Josep Guardiola repta la Federació Anglesa de Futbol: «Portaré sempre el llaç groc»

El tècnic del Manchester City reconeix que, si fa falta, el portarà amagat

Guardiola, amb el llaç groc
Guardiola, amb el llaç groc | CatalunyaDiari.cat

A Josep Guardiola li han tornat a demanar relacionar la política amb el futbol i l'entrenador català no ha dubtat en mostrar, obertament, la seva opinió. Ho ha fet després que el Manchester City s'alcés amb la Copa de la Lliga, després d'imposar-se per 3-0 a l'Arsenal. L'entrenador ha estat qüestionat sobre la possible sanció que podria rebre per part de la Federació Anglesa de Futbol.

«Si he incomplert les normes, accepto la multa», començava responent el tècnic català, recordant que «abans que entrenador, sóc persona». Per aquest motiu, va reiterar que «és un tema d'humanitat», pel que va reconèixer que «portaré sempre el llaç». «La UEFA té una altra interpretació. Al club, defensarem el que pensem», va explicar.

En aquest sentit, va acceptar que, davant d'una sanció, s'haurà d'amagar la insígnia, però no deixarà de dur-la. «Encara que no el vegin, el portaré», va afegir, considerant que l'acció és una defensa d'«iniciatives individuals». «Em poso al costat dels que defensen la llibertat. Hi ha qui roba milions a Espanya i estan fora. Altres, no han fet res i estan a presó», va sentenciar el tècnic.

El llaç groc de Guardiola

L'entrenador del Manchester City va tornar a explicar davant la premsa els motius pels quals du el llaç groc. «Hi ha quatre persones que estan a la presó, i altres fora del país. Per patir aquestes condemnes, has de tenir armes i les seves només han estat els vots i les urnes», referia Pep Guardiola, defensant així la seva posició.

Guardiola, en un acte sobiranista a Barcelona
Guardiola, en un acte independentista a Barcelona | Cedida

 

Davant d'aquesta delicada situació, el català va confiar que «en el futur, l'estat espanyol pugui ajudar aquesta gent a sortir de la presó». A més, va reiterar que, personalment, «abans que entrenador sóc un ésser humà», pel que no creu necessari haver de canviar les seves accions. «Tot el món és innocent fins que un jutge provi que ets culpable. Ells no han estat jutjats», va afegir.

El Brexit i el suport de l'afició

Josep Guardiola va tornar a convertir-se en un altaveu de l'actualitat catalana, fent un paral·lelisme entre la situació del país amb la d'Anglaterra. «Vosaltres vau fer el Brexit, vau deixar a la gent preguntar, vau permetre el referèndum d'Escòcia. Això és el que demanàvem», va referir el tècnic, durant la roda de premsa després del partit.

La situació en la qual es troba Guardiola, com a conseqüència del llaç groc, no ha passat desapercebuda entre els aficionats del Manchester City. De fet, molts d'ells es van deixar veure, durant la final de la Copa de la Lliga, lluent el llaç groc que caracteritza la indumentària de l'entrenador. Sense dubte, un gest de confiança entre un públic dedicat completament al seu tècnic.


Comentaris

envia el comentari