Guardiola: «Les meves últimes passes, tant de bo siguin al planter del Barça»

L'entrenador català del Manchester City ha confessat que es veu en un futur formant a les joves promeses blaugrana
Guardiola, en una imatge d'arxiu | CatalunyaDiari.cat

 

Tot i que en els últims dies ha protagonitzat més titulars per la seva faceta solidària o per la seva implicació política, Pep Guardiola ha sorprès tothom quan ha parlat sobre com es veu en un futur quan deixi d’entrenar el Manchester City, equip anglès amb el qual té contracte fins al 2021.

 

En l’avenç d’una entrevista que ha mantingut amb l’exentrenador argentí Jorge Valdano, Guardiola ha afirmat que voldria acabar la seva carrera com entrenador formant els joves de la pedrera blaugrana. «Acabaré on vaig començar, les meves últimes passes seran en un planter, tant de bo sigui el del Barça», ha dit el tècnic de Santpedor.

 

Una conversa entre dos apassionats del futbol

El programa que presenta l'argentí a Movistar +, ‘Universo Valdano', ha compartit a través del seu compte de Twitter una petita part, només 30 segons, de la conversa que van mantenir els dos exfutbolistes. En aquest breu vídeo, tots dos demostren la seva passió pel futbol, tot i que caldrà esperar fins aquest dijous 13 de setembre a les 21.30 hores, per veure tota l’entrevista a través del canal ‘Movistar Liga de Campeones’.  

 

Guardiola ha reflexionat a l’entrevista amb Jorge Valdano sobre com hauria de començar la carrera d’un tècnic. Per ell, fer les primeres passes en equips de categories inferiors «és el millor». És una bona manera d’agafar experiència perquè arribi el dia en el qual, segons Guardiola, s’aconsegueix que els equips que entrenes juguin «com jo vull».    

 

Disset anys al Barça, cinc d'entrenador

Si 'el noi de Santpedor' torna algun dia al Barça, ho farà convertit, ja en tota una institució del club. Format al planter, on va entrar a 'la Masia' l'any 1984 amb 13 anys, va debutar amb el primer equip l'any 1990, i va jugar 1 onze temporades, arribant a ser el capità de l'equip i guanyant 16 títols. Posteriorment, i després d'entrenar el Barça B la temporada 2007-2008, va entrenar el Barça durant quatre anys on va aixecar 14 títols, entre ells dues 'Champions League'.