Guillem Jaime, FC Barcelona

El tarragoní Guillem Jaime emula Carles Puyol amb un gest de màxim joc net

El futbolista del Barça B rep una dura entrada d'un rival i intenta evitar una picabaralla aturant als seus companys. A més, Jaime s'endú una empenta i un clatellot injustificats

El tarragoní Guillem Jaime segueix protagonitzant fets destacables en l'actualitat del FC Barcelona. Després de formar part de la gira japonesa, jugant amb solvència 90 minuts en els dos encontres disputats, el lateral dret blaugrana ara és el centre dels elogis per una acció de joc net que ha viscut en primera persona en la primera eliminatòria de la Copa Catalunya absoluta 2019-2020 que es va disputar aquest cap de setmana al camp del CE L'Hospitalet.

Jaime va rebre una dura entrada al peu dret per part del davanter local Miquel Ripoll, fet que va provocar una empipada reacció dels futbolistes blaugrana. De bona part menys d'un Guillem Jaime, protagonista de l'acció, qui es va aixecar ràpidament de terra i va començar a aturar els seus companys  que s'aproximaven a Ripoll per recriminar-li l'acció. Javier Enrique Delgado, futbolista culer, es va aproximar al lloc dels fets però Jaime va evitar una picabaralla enduent-se el jugador i un altre company que s'apropava amb les mateixes intencions.

Cornut i pagar el beure

Tot i ser la víctima de la dura entrada de Ripoll i actuar de forma immillorable evitant una picabaralla, Guillem Jaime va acabar rebent una empenta d'un integrant de la banqueta riberenca i un clatellot de Cristian Alfonso, jugador local. Així i tot, el tarragoní no va entrar en les provocacions i va seguir posant calma en els seus companys i també en els de l'equip rival.

El fet, recollit en vídeo per Betevé, recorda molt a l'acció que van protagonitzar Carles Puyol i Sergio Ballesteros, futbolistes del Barça i Mallorca respectivament, l'11 de setembre del 2005  en un partit de lliga disputat al Camp Nou. El mallorquinista va ser expulsat en el minut 70 per doble targeta groga i en el camí cap al túnel de vestidors li va clavar una bufetada al capità blaugrana. Aquest, en lloc d'enfadar-se, va evitar que Ronaldinho i els seus companys s'apropessin a Ballesteros per recriminar-li l'acció. És, sense dubte, una de les imatges històriques que formen part de la carrera plena de detalls de 'fair play' de Carles Puyol.