IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El guru que va prometre curar la Covid-19 mor de coronavirus a l'Índia

Índia és el quart país amb més contagis a tot el món amb més de 380.000 infectats i 12.000 morts

Ciutadans a l'Índia amb mascaretes de protecció per la pandèmia de l'Coronavirus
L'Índia és el quart país del món amb més afectats per Coronavirus | EFE

La pandèmia del coronavirus ha deixat tota mena d'històries com la d'Aslam Baba, un guru de l'Índia amb milers de seguidors que prometia curar el coronavirus mitjançant exorcismes i besamans i que ha acabat sent víctima de la seva pròpia imprudència: l'home va morir l'endemà d'haver estat infectat i havent contagiat a altres 20 persones.

El diari Times of India ha informat que aquest místic de la localitat índia de Ratlam va morir després d'haver estat infectat per la Covid-19, malaltia que ell mateix assegurava poder guarir besant les mans de la gent, un «petó curatiu» amb el que prometia fer desaparèixer tots els problemes, fins i tot el nou coronavirus.

Tot i que el temps s'ha encarregat de demostrar tràgicament la falsedat dels seus miracles, Aslam Baba va aconseguir reunir al seu voltant una legió de fidels que ara, després de conèixer la seva mort, han passat a ser la principal de preocupació de les autoritats.

El govern de Ratlam va activar les alarmes després de conèixer aquesta mort vinculada a rituals en plena pandèmia, i va detenir 29 persones que caminaven venent els seus productes curatius i les va posar en quarantena. A més, se sospita que el guru que prometia curar el coronavirus i ha mort de coronavirus va infectar, al seu torn, una vintena de persones.

Segons les autoritats, aquest guru indi va donar positiu de coronavirus i va morir l'endemà, després de la qual cosa el departament de Salut del país especialitzat en Covid-19 va començar un rastreig dels contactes i van prendre unes 40 mostres d'hisops.

«Vint dels examinats, incloent-hi set de la seva família, han donat positiu», va dir la jutgessa de districte Ruchika Chouhan, i ha assenyalat que a la regió s'està buscant a responsables d'altres exorcismes similars com els 29 implicats detinguts i posats en quarantena.

Pel que deixen entreveure les cròniques del Times of India, Aslam Baba era un personatge envoltat per la polèmica i havia estat acusat en diverses ocasions de cometre abusos sexuals contra dones amb l'excusa de procedir a rituals de sanació. El guru era un conegut de les autoritats policials, que ara tracten de seguir el seu últim rastre.

El quart país amb més contagis

La història d'Aslam Baba podria quedar en una simple anècdota si no fos perquè l'Índia es troba entre els països que lideren el tràgic rànquing mundial de contagiats per Covid-19, concretament a la quarta posició per darrere dels Estats Units, Brasil i Rússia.

Segons el govern de l'Índia, en els últims dies ha augmentat el nombre d'infectats i el país compta ja amb 380.532 contagiats i 12.573 morts. Dimarts passat es van registrar més de 10.000 nous casos i 380 morts, 178 d'ells a l'estat de Maharashtra.

La xifra de recuperats a l'Índia és de més de 180.000 segons les dades de Sanitat. Les autoritats observen de prop l'evolució de la pandèmia  en grans centres urbans com Bombai, on ja han mort 2.500 persones, i Nova Delhi, on s'han habilitat 200 de vagons de tren per albergar els 8.000 pacients que requereixen aïllament.


Comentaris

envia el comentari