Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

La crisi del coronavirus dona cinc mesos més a Hard Rock per comprar els terrenys de Vila-seca i Salou

El Govern accedeix a la demanda de l'empresa d'ampliar el termini de l'operació fins al 5 d'octubre

Imatge de com serà el nou macrocomplex de Hard Rock de Vila-seca i Salou
Perllonguen cinc mesos el termini de l'operació | Cedida

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts perllongar cinc mesos més el termini per a l'operació de compravenda dels terrenys del Centre Recreatiu Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou, on està previst el complex de HardRock. Segons el Govern, l'empresa nord-americana ha sol·licitat l'ajornament de la transacció, inicialment prevista per abans del 5 de maig, a una data no més tard del 5 d'octubre, «atès l'impacte econòmic que la pandèmia  internacional derivada de la Covid-19  està ocasionant a la companyia i a les seves filials a tot el món». L'acord de compravenda, però, es manté en els mateixos termes. Així, l'Incasòl comprarà els terrenys a La Caixa  i, tot seguit, Hard Rock  els adquirirà a l'empresa pública per un import de 120 MEUR.

[predef]tarragona-digital-grup-583[/predef]

Posposat fins a la tardor

El passat 3 de març el Govern  va autoritzar l'operació després que Hard Rock es comprometés per escrit a adquirir-los a l'empresa pública «no més tard» del 5 de maig. Arran de l'impacte econòmic del coronavirus, però, l'empresa diu que necessita més temps.

L'executiu ja va subratllar aleshores que, si no s'acabés produint la venda, no es procediria tampoc prèviament a la compra dels terrenys, i va garantir que el tràmit «no suposarà cap cost econòmic per al Govern».

La firma amb seu a Florida preveu una inversió global de 2.000 milions d'euros en un projecte en diverses fases, en un àmbit de 745.000 metres quadrats del Centre Recreatiu i Turístic (CRT) de Vila-seca i Salou  —a la vora de PortAventura.

L'any passat l'empresa va apuntar als alcaldes de la zona que volia començar aquest mes de maig les obres de la primera fase, valorada en 665 milions d'euros, i que inclou dos hotels, comerços, teatres  i un dels casinos  més grans d'Europa.