La Infanta Helena de Borbó en una corrida de toros

Helena i Cristina trenquen el silenci després de vacunar-se: «Se'ns va oferir...»

Aquest dimecres s'ha conegut que les dues infantes va rebre el vaccí en una visita al seu pare als Emirats Àrabs

La casa reial espanyola torna a estar al centre de la polèmica. Mentre encara ressonen els problemes amb hisenda del rei emèrit Joan Carles I, aquest dimecres s'ha conegut que les infantes Helena i Cristina s'han avançat a qualsevol protocol de vacunació i van rebre el vaccí contra la Covid-19 als Emirats Àrabs, aprofitant una visita al seu pare, que també va ser vacunat.

Segons el digital 'El Confidencial', les infantes s'haurien vacunat entre el 6 i el 13 de febrer, quan van viatjar juntes a visitar el rei Joan Carles. Per la seva banda, l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), Sanz Roldán, també va rebre la dosi en una visita al rei emèrit, abans que acabés el 2020.

La notícia ha generat moltes crítiques a les filles del rei emèrit espanyol per haver rebut la dosi abans d'hora. El rebombori ha acabat provocant que les protagonistes fessin un pas endavant per justificar les seves accions. En un comunicat emès aquest mateix dimecres, la infanta Helena confirma que van rebre la vacuna, però justifica que «se'ns va oferir la possibilitat i hi van accedir» perquè, d'aquesta manera, podrien tenir «un passaport sanitari» que les permetés visitar «regularment» el seu pare, que actualment viu al país asiàtic.

Així mateix, també justifica que «si no hagués estat per aquesta circumstància, hauríem accedit al torn de vacunació a Espanya, quan ens hagués correspost».

El comunicat íntegre, emès aquest dimecres al migdia i signat per la filla gran del rei emèrit, exposa els motius i justificacions de les accions de les infantes Helena i Cristina:

«Davant de les informacions publicades a la premsa sobre la vacunació de la qual he estat objecte, vull efectuar el següent aclariment. Tant la meva germana com jo hem anat a visitar el nostre pare i, amb l'objectiu de tenir un passaport sanitari que ens permetés fer-ho regularment, se'ns va oferir la possibilitat de vacunar-nos, i hi vam accedir. Si no hi hagués hagut aquesta circumstància, hauríem accedit al torn de vacunació a Espanya, quan ens hagués correspost».

Viatges VIP per vacunar-se

Segons explica 'El Confidencial', les infantes i Félix Sanz Roldán no són els únics que han viatjat als Emirats Àrabs per avançar la data de vacunació. En aquest sentit, assegura que una agència VIP amb seu a Londres ofereix un viatge al país asiàtic, que inclou els bitllets d'avió, l'estada en un hotel de luxe i el vaccí per un preu aproximat de 30.000 euros.

Oficialment, els Emirats Àrabs només estan immunitzant població autòctona major de 50 anys, tot i que segons el citat mitjà les autoritats ofereixen l'opció a personalitats i grans fortunes d'arreu del món.